תסמינים לפני התקף לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

09/04/2018 | 23:48 | מאת: נטלי

שלום, אני סובלת מס' שבועות בכאבים בשכם שמאל בנוסף להתקפי חוסר נשימה. רופא משפחה שלח אותי לבדיקת נשימה אבל אני דואגת שהתסמינים מתחברים לבעיה בלב... האם יש לי סיבה לחשוש??? ולהתעקש על בדיקה מתאימה (א.ק.ג או משהו אחר)

22/04/2018 | 09:09 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נטלי, יש סיבות רבות לכאבים בשכם שמאל, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לקבוע מה הסבירות שמדובר בבעיה שקשורה ללב אצלך צריך לדעת את הגיל שלך, גורמי סיכון לבעיית לב כמו סוכרת, יתר לחץ דם, יתר שומנים, עישון, עודף משקל, סיפור משפחתי. צריך להכיר את הרקע הרפואי הנוסף שלך. לקבל יותר פרטים לגבי אופי התלונה. בכל מקרה א.ק.ג זו בדיקה פשוטה שמומלץ לבצע אותה גם לאנשים בריאים החל מגיל מסוים כך שזה נראה לי בהחלט לא טעות לבצע את הבדיקה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה