גיל המעבר מה הסיכונים

דיון מתוך פורום  לב האישה

04/06/2017 | 19:09 | מאת: טליה

שלום שמי טלי ואני בת47 יש לי שאלה בתקופה האחרונה יש לי בעיה של צרבת שלא נעלמת קיבלתי תרופה מהרופא ועדין מדי פעם סובלת.יש לי גם בעיה של בטן נפוחה ,עייפות, חוסר ריכוז, גם אין לי הרבה אנרגיות במשך היום.האם יש לזה קשר לגיל המעבר? איזו בדיקה אוכל לבקש מהרופא בכדי לארגיש יותר טוב. תודה טליה

16/07/2017 | 17:17 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום טלי, סליחה על העיכוב בתשובה. לתלונה של צרבת יש מספר סיבות. הסיבה העיקרית במיוחד כשהצרבת קשורה באוכל ושכיבה ולא קשורה במאמץ היא ממערכת העיכול. קשה לומר עם התלונה של עייפות וחסר ריכוז היא גם קשורה באותה בעיה. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר את הרקע שלך, יבדוק אותך בדיקה גופנית כולל הבטן. הרופא יחליט אם צריך בדיקות דם נוספות אם צריך לבצע תרשים א.ק.ג ואם יש מקום לבדיקות נוספות שקשורות במערכת העיכול. בנוסף יוכל לתת לך טיפול בתרופות הסותרות חומצה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה