הפרעות קצב- עזרתכם הדחופה

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/10/2012 | 18:56 | מאת: אילנה

היי, אני בת 31, בריאה, בעבר סבלתי מהפרעות אכילה וברדירקדיה. יש לי 2 ילדים מהריונות תקינים אך בהריון האחרון היו לי מס' פעמים תופעות של "החסרת פעימה" ונשלחתי לבדיקות כאשר באקו לב נמצא כי לא היו ממצאים, בבדיקת הולטר נמצא: קצב בסיסי- סינוס, מהירות מקסימאלית- 122 ממוצע לדקה, מינימלית- 44 ממוצע לדקה מהירות ממוצעת- 69 לדקה. קצב סינוס- APBS- בודד VPBS- בודדים. הפרעות בהולכה- פעימות חסרות בודדות ער sa block or arrest ללא טכיאריטנמיות חדריות או על חדריות. בבדיקת אק"ג אובחן- ecg within normal limits sinus bradycardia+low voltage qrs complexes-ro hypothyroidism (adrenal insufficiency?) ביקרתי היום אצל קרדיולוגית בכירה ולהלן סיכום והמלצות: בדיקתה הגופנית תקינה לחלוטין, אקו לב תקין (למרות שהאזנתית יש רושם לקליק סיסטולי וייתר ופוספס באותו הרגע MVP מינימאלי) כך או כך ההולטר תקין, התקפי פלפיטציות לשברירי שניות ללא קיפוח המודינמי. בנוכחות ספירת דם תקינה, אלקטרוליטים תקינים, ת תריס תקינים. בשלב זה אין מקום או צורך לבירור נוסף. חשוב להימנע ממשקאות עתירי אנרגיה או קפאין לחלוטין. היא ציינה כי עליי לשוב בעוד שנה לביקורת לוודא שהקליק הסיסטולי לא יתחזק אך שאלתי העיקרית היא- באם הממצאים אכן נורמליים כפי שציינה ולא נמצאה בעיה מדוע היא ציינה והדגישה כמה חשוב שאני אמנע לחלוטין ממשקאות המכילים קפאין, היא לא הסבירה לי מדוע ורק אמרה שמותר לי לשתות כוס קפה אחת ליום ללא קפאין, אני בסה"כ בת 31 ואני אוהבת מאוד קפה ולעיתים שותה גם דיאט קולה אך האזהרה וההמלצה שלה לא ברורה לי, אשמח באם תוכלו לתת לי חוות דעת נוספת לעניין או לפחות להסביר לי את הרציונאל מאחורי המלצותיה. תודה רבה.

24/10/2012 | 18:53 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אילנה, התופעה שתיארת של החסרת פעימה , מתאימה קלינית במקום ראשון לפעימות מוקדמות. פעימות מוקדמות יש לאחוז גבוה מהאנשים ורב האנשים כנראה אינם מרגישים אותם. משקאות שמכילים קפאין ואלכוהול עלולים להחמיר ולהגדיל את מספר הפעימות המוקדמות. היות ואת תיארת שאת מרגישה את הפעימות המוקדמות הרי אני מניחה השרופאה המליצה לך להמנע על מנת שלא תרגישי יותר את הפעימות המוקדמות. ההמנעות נועדה רק שתרגישי יותר טוב, באנשים בריאים עם אקו תקין אין סיכון בפעימות המוקדמות. אני מציעה שתשתי את הקפה ואת המשקאות שאת אוהבת ותראי איך זה משפיע על הרגשתך, אם זה יחמיר תקטיני מינון ואם לא אין בעיה להמשיך לשתות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה