עייפות, כאבים בחזה ופיענוח אקו לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

01/03/2017 | 08:35 | מאת: דבי

שלום אני בת 50, חולת סוכרת נעורים, מטופלת באינסולין, סובלת מיתר ל.דם (מטופלת ב-ATACAND) ותת פעילות בלוטת התריס (מטופלת ביורוטירוקס, מאוזנת בד"כ).. בשל עלייה בלחץ הדם, ותלונות של עייפות , קשיים בהליכה (קוצר נשימה, כאבים בחזה), כאבים בחזה/בטן לא קשורים תמיד לפעילות גופנית, הופנתי לביצוע אקו לב (US דופלקס עורקי כליות לא הראה שום ממצא חריג). להלן תוצאות אקו לב: מדידות: LVEDD - 4.3 cm LVESD - 2.4 cm %FS - 44.2 Ao root - 2.9 cm Ascendending AO - 2.7 cm IVS - 1.0 cm LVPW - 1.0 cm LA - 2.9 cm LA AREA - 18 cm2 EF - 65% בנוסף, מסתם מיטרלי - דלף קל מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית סיכום: Normal LV and RV contractility LVEF 65% Normal cardiac chambers size Normal ventricular wall thickness Mild MR Triv TR PAP 34 mmhg שאלתי - ידוע לי (מבדיקות קודמות) לגבי אי ספיקה קלה. האם הבדיקה יכולה להסביר את העייפות , הכאבים במאמץ , כאבים בחזה לא מוסברים וקוצר נשימה, נפיחות קלה בקרסוליים, ובאצבעות הידיים ? האם דורש טיפול ? מעקב? האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות ? תודה רבה

12/03/2017 | 09:20 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, בדיקת האקו לב שתיארת הינה בגדר התקין, דליפה טריביאלית או קלה במסתם הינה פיזיולוגית. הממצאים הללו לא יסבירו את התלונות. חשוב מאוד איזון גורמי סיכון , איזון סוכרת, יתר לחץ דם. על מנת להבין את הסיבה לתלונות שלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לקבל יותר מאפינים על התלונות, לבדוק אותך, לראות תרשים א.ק.ג ובדיקות דם ואז להחליט אם יש צורך בהדמייה לא פולשנית של העורקים הכליליים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה