לחץ דם גבוה ודופק מהיר וכאבים בחזה בזמן מנוחה

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/01/2017 | 00:20 | מאת: Kristina

שלום רב דוקטור אני בת 16 ומזה כמה חודשים סובלת מהתקפי דופק מהירים בשינה בצפיית טלויזיה ובמנוחה הדופק היה מגיע ל160 הייתי לוקחת קרדילוק למקרים כאלה לחץ דם היה מגיע ל150/90 עד ל160 באותו זמן כאבים בחזה דימום מהאף וסחרחורות עברתי את כל הבירורים שיכולים להיות אקו הולטר אקג בדיקת בלוטת התריס שלילת גידול באדרנל ובכל זאת המצב מפריע לי

19/02/2017 | 09:32 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום קריסטינה, סליחה על העיכוב בתשובה. המפתח לאבחנה של הבעיה זה לתעד את רישום קצב הלב שלך בזמן התלונות. הולטר זו בדיקה שאכן המטרה שלה לרשום את קצב הלב ולקשר בין התלונות לממצאים. השאלה אם בזמן שהיית מחוברת להולטר הרגשת את התלונות הללו. אם התשובה היא לא אז הבדיקה לא אבחנתית. היות והולטר הינו מכשיר שאיתו ניתן ללכת עד כמה ימים ואם התדירות של הארועים יותר נמוכה הרי ניתן להתחבר למכשירים שונים אחרים שאיתם ניתן ללכת מספר חודשים ובזמן התלונות את לוחצת על הכפתור. ברגע שיהיה תעוד של קצב הלב שלך בזמן התלונות אז ניתן יהיה לדעת אם מדובר בהפרעה בקצב של הלב שמסבירה את כל התלונות או לחלופין מדובר בדופק רגיל שרק עולה ולא בהפרעת קצב. אם מדובר בדופק רגיל שרק עולה אז צריך לחפש סיבה שהגוף מגיב על ידי העלאת הדופק. הסיבות לכך רבות וכמובן בלי לדבר אתך, לשמוע על הרקע המשפחתי, לבדוק אותך , לראות את כל הבדיקות שעשית קשה להצביע על סיבה חד משמעית. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה