מידע רפואי

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

17/08/2015 | 15:58 | מאת: יהודית

אני בת 65. לפני כחצי שנה הופיע אצלי דימום וגינלי קל. לאחר כחודשיים הופיע הדימום פעם נוספת ואז פניתי לרופא נשים. משטחי הפאפ שעשיתי כל השנים היו תקינים. הרופא ביצע תהליך "פיפל" שתוצאתו הייתה תקינה. לאחר ביצוע אולטראסאונד [במרפאת הרופא] ציין הרופא כי הרירית לא אחידה [בעובי] וכי רואים דם קרוש ברחם ולפיכך נעשה תהליך נוסף – היסטרוסקופיה אבחנתית שבה נראה חלל עם דם וכן פוליפ/מיומה שטוח שלדברי הרופא אינו קטן במיוחד. הרופא קבע שעליי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה. שאלותיי: האם יש לחשוש מפעולה זו? מה סוג ההרדמה הנהוגה בפעולה זו? האם במהלך הפעולה אפשר לאבחן את סוג הפוליפ/מיומה או רק לאחר קבלת תוצאת הביופסיה? האם יש צורך לכרות את הרחם או שזה נעשה בפעולה נפרדת אם מתגלה שיש צורך בכך? תודה

יהודית שלום, כמו כל פעולה היסטרוסקופיה ניתוחית דורשת מיומנות וניסיון. הפעולה יכולה להיות פשוטה בידיים הנכונות ההרדמה היא לקרוב כללית אך קצרה ואינה דורשת הנשמה אלא שינה בלבד, כך ניתן להרחיב את צוואר הרחם במטרה להוציא הממצא ולקחת ביופסיות מהיקף הממצא ולשלול ממאירות. בחלק מהמקרים וכתלות בנסיון המבצע ניתן לבצע בהרדמה מקומית או איזורית. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית