התייעצות לגבי היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

17/06/2015 | 09:10 | מאת: ענת

שלום, מתנצלת מראש על אורך השאלה. בת 34. 3 הריונות. הריון ראשון - תאומים - הסתיים בשבוע 22 עקב מחיקת צוואר ובלט קרומים. הריון שני תקין הריון שלישי - הפלה בשבוע 10 - דימום שהתגבר (בבדיקת דופק כשעה לפני הדימום המאסיבי - נמצא דופק). עקב הפלה בלתי שלמה עברתי גרידה. בבדיקות שבוצעו נמצאה לי מחיצה ברחם (רבע מהרחם). התייעצתי עם שלושה רופאים שונים עליהם אני סומכת ומעריכה את עבודתם. שלושתם הסכימו כי מדובר במקרה שהוא בתחום ה"אפור" - לא בטוח שהסרת המחיצה היא הכרחית אך מאחר ומדובר בפעולה פשוטה יחסית עם סיכון נמוך - כדאי להסיר את המחיצה. יש לציין כי אני סובלת מחרדות ואף מטופלת בציפרלקס. מספר ימים לפני הניתוח המתוכנן נתקפתי בחרדה גדולה (לא מהניתוח עצמו אלא מההרדמה). החרדה גברה מאוד ככל שהתקרב המועד ,היה לי קשה מאוד להרגע ואף נתקפתי בהתקף חרדה עוצמתי. לצערי ביטלתי את הניתוח עקב כך. אני מניחה שאם לא היתה לי ברירה אז הייתי מגיעה לניתוח אך בשל הספק והעובדה שחוויתי הריון אחד תקין ויש לי ילד - הרשתי לעצמי לדחות את ההחלטה. שאלתי היא - האם יש אפשרות לבצע את ההיסטרוסקופיה הניתוחית בהרדמה מקומית/אפידורל? בנוסף, אשמח לשמוע את דעתך בנושא, אני מניחה שאני יכולה להכנס להריון שוב ועם זאת לקחת סיכון בכך שתתרחש הפלה נוספת... תודה מראש

שלום לך, אני מצטרף לדעתם של 3 הרופאים האחרים ביחס לפתיחת המחיצה הסיכונים קטנים מול הרווח הצפוי במידה ואכן ההפלה/לידת התאומים המוקדמת קשורה בנושא וכל שאר הבירור תקין. ניתן לבצע הפעולה בהרדמה מקומית ואף ללא כל הרדמה אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית