דימומים במשך חודש

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

03/01/2012 | 23:55 | מאת: מודאגת

לפני שלוש שנים עברתי כריתת תירואיד מלאה בשל פפילרי קרצינומה. מטופלת באלטרוקסין קבוע 200MG בימים אי זוגיים ו100MG בימים זוגיים. ברקע כריתת חצוצרות עקב הריון מחוץ לרחם. לפני כחצי שנה אי קבלת מחזור במשך חודשיים שלושה, פניתי לרופא נשים אשר ביצע לי US וגינלי ובו התגלתה רירית רחם מעובה. ניתנו לי כדורים שאת שמם אני לא זוכרת, הופיע דימום. הרופא ביצע לי בדיקת PTA SMEAR שבא התקבלה התשובה הבאה: משטח דמי דלקתי מוצף בלאוקוציטים, הסטיוציטים ,תאי אפיטל שטוח, מטפלסטי וקטעים של אפיתל אנדוצרויקלי משגשגים בחלקם. האם קיים פוליפ? (תשובה מתאריך ה 27.9.11) מאחר והתגלתה רירית מעובה בUS הוגינילי הוא החליט על גרידה. בגרידה נשלחה גם BIOPSY OF CERVIX אשר תשובתה היא פרורי רקמה וריר בגודל כולל 0.2X0.5X0.5 סמ' פרורי רקמה חומים בגודל 3X3X2.5 סמ'. תאור מיקרוסקופי; קטעי רירית צוואר מראה SQUAMOUS METAPLASIA ומוקדים של MICROGLANDULAR HYPERPLASIA. רואים גם קטע של רירית הרחם. (התשובה היא מתאריך ה 5.10.11) כרגע מ 6.2.11 מחזור שלא מפסיק ההיתי אצל הגניקולוג והוא שוב ביצע US וממליץ שוב על גרידה. האם תוכל לייעץ לי מה לעשות. אני מאוד מודאגת והדימומים מטרידים אותי גם. כמו כן האנדוקרינולוג טוען שאני לא מאוזנת, האם קיים קשר לדימומים?? אודה לך אם תוכל לייעץ לי בענין בדחיפות. תודה רבה

שלום לך, האם צוינה בתשובת הפתולוגיה א-טיפיות בהפרפלזיה, מה טיבה פשוטה או מרכבת? הטיפול שיכול בהתאם למצבך הוא טיפול תרופתי בהנחה שאין אטיפיה. כדאי בכל מקרה להגיע להתייעצות מסודרת בנושא. אשמח לסייע לך, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית