עובר התהפך למצב עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

15/05/2012 | 05:36 | מאת: mybamby1

שלום. אני בשבוע 36+2. הייתי היום אצל הרופא ומסתבר שהעובר התהפך ללידת עכוז. הרופא אמר לקבוע מיד תור לרופא להיריון בסיכון על מנת שזה יקבע לי תור לניתוח קיסרי (לשבוע 39). רציתי לשאול: 1) מה התהליך מכאן והלאה? 2) ההפניה לרופא היריון בסיכון מרפאת חוץ (אני בקופת חולים מכבי). מה המשמעות? צריך טופס 17? מה רופא היריון בסיכון אמור לעשות? רק לקבוע תור לניתוח קיסרי, או שהוא אמור לבדוק עוד דברים? 3) האם יש בלידה כזו סיכון גבוה יותר מלידה רגילה? 4) מה הסיכוי שהעובר יתהפך בחזרה? תודה רבה.

שלום, קודם כל, הדרך הטובה ביותר ללדת היא לידה רגילה במצג ראש. מצג עכוז קשור ליותר סיבוכים ולא משנה באיזה אופן מיילדים לכן ההמלצה הגורפת במקרה זה היא לנסות ולהפוך את העובר בהיפוך חיצוני אא"כ קיימת התווית נגד. אולי לזה התכוון הרופא שלך כאשר הוא היפנה אותך למומחה להריון בסיכון. כמון כן ניתן לשקול לידת עכוז שלא הוכחה כפחות בטוחה לעובר מניתוח קיסרי. מצד שני לניתוח קיסרי יש מספר סיבוכים לאם אך רובם באים לידי ביטוי בלידות הבאות לכן גילך ותכנית היילודה שלך הם מרכיבים חשובים בהחלטה הסופית. קיימת גם אופציה של היפוך תחת הרדמה אפידוראלית בשבוע 39-40 והמשך בניתוח במידה וההיפוך נכשל או שחרור או זירוז במקרה של הצלחה. קיימת גם אפשרות של היפוך ספונטאני בכל שלב וזה תלוי בכמה גורמים כגון כמות המים. במידה ואין ריבוי מים הסיכויים אינם גבוהים. בכל מקרה בודקים עוד פעם את המצג רגע לפני ההיפוך או הניתוח. אם החלטת לגשת לניתוח בכל מקרה, ביקור אצל מומחה להריון בסיכון אינו חיוני לדעתי אך בהחלט כדאי לדון בכל האפשרויות עם מומחה לפני ההחלטה הסופית. לגבי הסידור המשרדי, כל בית חולים וההסכמים שלו עם קופ"ח מכבי, עלייך לברר את זה במשרדים של בית החולים.

מנהל פורום לידת עכוז