התהפכות של עובר ממג ראש לעכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

25/02/2014 | 13:33 | מאת: מרי

שלום רב, ברצוני לשאול האם יש סיבה רפואית כלשהי לכך שעוברית כל הזמן מסתובבת ממצג ראש לעכוז ובחזרה... בשבוע 34 להריון גיליתי שהעוברית במצג עכוז, בשבוע 34 ו6 הייתי במיון נשים (חשבתי שיש לי צירים...) ואמרו לי שהיא מצג ראש, והיום בבוקר, שבוע 35, היא שוב חזרה למצג עכוז. למה היא מסתובבת כלכ כך הרבה בשבועות מאוחרים כאלה? לא אמור להיות לה חוסר מקום לתזוזה או משהו? אני מפחדת שיש לזה סיבה רפואית... תודה מראש!

25/02/2014 | 13:36 | מאת: מרי

אציין גם, שבבדיקות בשבוע 32 היא הייתה מצג ראש

שלום מרי. אמנם ידוע שתינוקות שנולדו במצג עכוז סובלים קצת יותר מבעיות מתינוקות שנולדו במצג ראש (ללא קשר לאופן היילוד - לידה רגילה או ניתוח קיסרי) ושמצג עכוז קבוע יכול להיות סימן לבעיה כרומוזומלית אך מצג שמשתנה כל הזמן דווקא קשור לבעיות אחרות כגון ריבוי מי שפיר או רפיון הרחם אצל ולדניות גבוהות. כל זה נכון במועד אך שבוע 35 הוא שבוע מוקדם בכדי להתייחס למצג ולדעתי אין עדיין שוב משמעות לשינויי מצג חוזרים ורק בשבוע 37 יש לשקול ביצוע היפוך או לידת עכוז לפי הצורך. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז