לידה

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

29/12/2013 | 20:42 | מאת: סיגל

שבוע 37+1 בצעתי נסיון היפוך עובר בשערי צדק שלא צלח אני מאוד מתלבטת וחוששת לגבי לידת עכוז ? או ניתוח קיסרי. עברתי בעבר 3 לידות רגילות תקינות בלידה נרתיקית רגילה מה ד"ר שווד אומר וממליץ האם אתה עושה לידות בלידת עכוז רק בפרטי ?

שלום סיגל, אין ספק שהדרך הטובה ביותר ללדת היא לידה רגילה במצג ראש ולכן היה מוצדק לנסות היפוך אך כאשר מדובר במצג עכוז אף מחקר לא הוכיח שניתוח קיסרי מקנה יתרון כלשהו לאם או לעובר לעומת נסיון לידה נרתיקית. לעומת זאת יש הרבה מחקרים שמצביעים על הסיבוכים לטווח קצר ולטווח ארוך של ניתוח קיסרי (לאם: יותר איבוד דם, קרישי דם בגוף, זיהומים בפצע הניתוח, בשלפוחית השתן ובריאות בתקופת ההחלמה, עליה בסיכון למות עובר תוך רחמי בהריון הבא, סיכון לשלית פתח ולשליה נעוצה, עליה בסיכון לקרע ברחם בכל ההריונות הבאים, עליה בסיכון לניתוחים חוזרים עם כל הבעייתיות הקשורה בזה. לתינוק: עליה בסיכון למוות עריסה, עליה בסיכון לבעיות נשימתיות ולבעיות עיכול בעתיד כולל עליה בסיכון להשמנת יתר). כמובן שכל השיקולים האלה לא באים בחשבון כאשר אין ברירה אחרת (חוסר התקדמות הלידה או מצוקת עובר למשל) אך כאשר אין יתרון לניתוח הקיסרי חייבים לחשוב על כל ההשלכות. התוצאות המצוינות שאנחנו רואים במהלך השנים קשורות גם למיומנות הגבוהה שפיתחנו בביקור חולים אך גם לבחירה קפדנית של המקרים בהתאם להנחיות האיגוד הישראלי למיילדות. כל מקרה שאינו מתאים לנסיון לידה בביטחון מרבי (עובר קטן מדי או גדול מיד, מצג רגליים, ראש שאינו בכיפוף רגיל לעומת הגוף), מופנה אוטומטית לניתוח. אם כן, לאחר הערכה מלאה, אם כל התנאים מתאימים, אני בהחלט בעד נסיון לידת עכוז (אני כותב נסיון כי בסופו של דבר כ- 80% מכלל הנשים יגיעו ללידה רגילה וכ- 20% יסיימו בניתוח קיסרי אך העובדה שעברת כבר מספר לידות רגילות מעלה באופן משמעותי את הסיכויים שלך ללדת רגיל). לגבי שאלתך האחרונה, כל הרופאים הבכירים בביקור חולים מסוגלים לבצע לידת עכוז ובכל שעה יהיה רופא בכיר בחדר לידה או כונן שיגיע מהבית כדי ליילד אותך, כמובן לפי סידור העבודה המחלקתי. אם את רוצה לבחור ברופא מסוים, את יכולה להזמין אותו באופן פרטי. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז