תחילת שבוע 35עכוז רחם דו קרני הורמון hcg 4

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

15/11/2020 | 15:31 | מאת: לי

היי במצב הנוכחי הפנו אותי לקבוע ניתוח. לא יכולה לדמיין את זה קורה מפחדת ממש. לידה קודמת הייתה וגינלית כולל וואקום חתך חיץ וליזיס מה עושים? לנסות היפוך? ללדת עכוז או שיש עוד תקווה שיתהפך?

שלום לי, עדיין קיים סיכוי שהעובר יתהפך לבד אם כי רחם בצורה לא תקינה, מוריד סיכוי זה. כמו כן אנחנו לא מבצעים היפוך כאשר קיימת בעיה במבה הרחם. לעומת זאת, אין שום סיבה לא לנסות לידת עכוז. מאחר וכבר ילדת לידה רגילה, לכאורה את מועמדת טובה ללידת עכוז במידה ומשקל העובר מוערך בפחות מ- 3800 גרם. כמובן קיימים תנאים נוספים כגון מצג עכוז ולא רגליים או תנוחה רגילה של הראש אך דברים אלה נבדקים בזמן אמת בתחילת הלידה. בקיצור, במידה והעובר לא מתהפך מעצמו, אני מאוד ממליץ לנסות לידת עכוז אם כל התנאים מתאימים. בהצלחה, ד"ר שווד 072-3228192

מנהל פורום לידת עכוז