האם אני סובל משלפוחית רגיזה?

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

22/12/2014 | 18:04 | מאת: hm

שלום אני בן 29, סובל ממיגרנות ולוקח ריזלט באופן קבוע, בעבר נטלתי פרופסיה קרוב לשנתיים ואני כבר לא נוטל את הכדור גם קרוב לשנתיים. אני ממתין לבחינות לשכת עורכי דין וקרוב לארבעה חודשים לא עובד ונמצא כרגע בבית. לפני כחודשיים וחצי בערך שמתי לב שאני משתין יותר מהרגיל וייחסתי זאת לצריכה מוגברת של קפה ולשינוי באורח החיים (מטיפוס עובד למחוסר עבודה). היו לי לילות שמס' דקות אחרי שעשיתי פיפי ונכנסתי למיטה קמתי שוב להשתין. בערב מוצ"ש לפני חודש וחצי בערך קרה לי משהו שלא קרה לי לפני: קמתי משהו כמו 20 פעם להשתים, ממש כל כמה דקות, עד שהגעתי למצב בו יש לי טפטוף שתן ולא באמת זרם. כבר למחרת עשיתי בדיקת שתן ואולטרה סאונד וביקרתי אצל אורולוג-כירורגי. הוא אמר שהבדיקות תקינות, גם שתן גם אולטרא סאונד וביצע לי בדיקה פיזית של הערמונית ואמר שהכל תקין. הוא אמר לי שמה שעובר עליי נפוץ יותר אצל ילדים ומבוגרים ושהוא לא רוצה כרגע לבצע שום בדיקה פולשנית וגם לא לתת תרופה ולחזור אליו בעוד חודשיים אם המצב לא ישתפר ונמשיך לטפל. באותו שבוע הרגשתי צורך עז להשתין, הלכתי משהו כמו 40 פעם ביום אחד כי לא הפסקתי לחוש דגדוג בקצה איבר המין שהריץ אותי לשירותים והרגשתי הרבה שעומד "לברוח לי". כשבועיים לאחר מכן, במהלכם היו ימים שהלכתי פעמים בודדות יחסית לשירותים והיו ימים בהם הלכתי יותר, ביקרתי אצל אורולוג בכיר כדי לקבל חוות דעת שניה. גם הוא אמר שבדיקות שתן נוספות חדשות יוצר שעשיתי תקינות, צילום תקין ובדיקות דם כלליות תקינות. הוא אמר שזה נשמע כמו שלפוחית רגיזה ונתן לי כדורים ואמר שהוא רוצה להימנע מבדיקה פולשנית ושאני אקח חודש את הכדורים (ספסמו ליט) ואם זה יעזור אז נמנעתי מבדיקה פולשנית. דעתי עדיין לא נחה ואני חושש שיש לי משהו אחר. רציתי לדעת בבקשה כמה דברים: האם גידול בדרכי השתן/שלפוחית נראה בוודאות באולטראסאונד? אני סובל בשלושה שבועות האחרונים לעיתים ממיחושים קלים באיזור המפשעה, שופכה, טוסיק ואולי לעיתים באשכים. אני יודע שזה לא תסמין של שלפוחית רגיזה ולכן זה מעט מלחיץ אותי ורציתי לדעת האם קורה במקרים של שלפוחית רגיזה וממה זה יכול לנבוע אם לא. רציתי לדעת גם אם עקצוצים וצריבה לעיתים בקצה הפין בכלל וגם בעת השתנה זה סממן שיכול ללוות שלפוחית רגיזה. מצטער על המונולוג אני לא רגוע כבר חודשיים. תודה רבה

שלום רב, תסמינים שאתה מתאר יכולים לנבוע מסיבות רבות בינהן דלקת בדרכי השתן או בערמונית, מחלת אבנים במערכת השתן, זיהום, גריינים (קפאין, אלכוהול, חריף) וגם לחץ/STRESS. מאוד נדיר שגידול בשלפוחית גורם כאלו תסמינים ולא נראה בבדיקות. גם נדיר מאוד לגילך הצעיר. כל הבדיקות תיארת תקינות ולכן ממליצה לכן בעיקר להרגע , להקפיד על שתית מים, מנוחה מספקת והמנעות מגריינים. אתה אכן יכול להתייעץ עם אורולוג על טיפול תרופתי לתלונותיך.

23/12/2014 | 17:56 | מאת: hm

שכחתי לכתוב כי האורולוג הראשון שבדק אותי תלה את המצב ב"שינוי באורח החיים". כמו כן נעשו לי בדיקות לזיהומים ותרבית שתן והכל תקין. רציתי לדעת האם שלפוחית רגיזה יכולה להתאפיין במיחושים/כאבים קלים מאוד (כאב היא לא המילה המתאימה אלא אני יותר "מרגיש" את האיזורים שתיארתי לעיתים) ובנוסף האם את ממליצה לבצע בדיקות נוספות? תודה בשנית

מנהל פורום שלפוחית רגיזה