עזרה בבקשה כנראה ic

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

18/05/2014 | 23:58 | מאת: אלה

מאוגוסט שנה שעברה סובלת מהטלת שתן מרובה כל שעה בערך בלילה שלוש ארבע פעמים קיבלתי טוביאס שלושה חודשים בטענה שאוליי שלפוחית רגיזה לא ממש עזר קיימת גם צריבה במתן שתן בסיומו גם בערך מאז ספטמבר בערך כל הבדיקות שתן תקינות ביצעתי לפני שבוע ציטוסקופיה לא נראה שום ממצא אוליי טיפה אדמומיות ושלפוחית יחסית מקווצת שלא הכילה הרבה נוזל לטענת הרופאה..קיימים גם כאבים דוקרניים כמו מחט חדה בנרתיק ..מספר גניקולוגים הייתי לא נמצא ממצא . האם IC?מה עושים אין טיפול? סובלת נורא מכאב מתכיפות מצריבה האם יש מזון או שתיה שעליי להמנע לא יכולה לעבוד יש לי ילדים קטנים שניים תאומים מה עושה מתחננת לעזרה אשמח לשמוע גם לכאלה שבמצבי בבקשה...

שלום לך אלה, אבחון IC הוא מורכב. מחייב גם ציסטוסוקפיה בהרדמה וביופסיות מהשלפוחית. ממליצה לך לשלול זיהומים כמו מחלות מין (בדיקת שתן PCR פשוטה תברר זאת). לעיתים טיפול אנטיביוטי ממושך במינון נמוך יכול לעזור. יש כל מיני טיפולים ל IC,כולל תרופות דרך הפה ושטיפות לשלפוחית. מומלץ למצוא מומחה בתחום (אני לא נוהגת להמליץ בפורום ספציפית אבל תנסי במרפאות אורולוגיה של אסף הרופא) מבחינת תזונה- יש להמנע מקפאין, חריף, אלכוהול, שוקולד. להוריד STRESS ולמצוא מה מקל עליך.

21/05/2014 | 10:49 | מאת: אלה

אנטיביוטיקה היית ממליצה ואיך אפשר לשלול בעיה נרתיקית עם בדיקת שתן? ומה לגבי התכיפות והצריבה בשתן? Ic שוללים רק עם בדיקה חוזרת והרדמה?

שלום שוב, לעיתים מינון נמוך של מאאקרודנטין או זינט יכול לעזור. בעיה נרתיקית לא נשללת בבדיקת שתן אלא בבדיקה אצל אצל גניקולוג או מומחה למחלות עריה. אבחנה של IC היא דרך שלילת בעיות אחרות אך מחייבת ציסטוסוקפיה בהרדמה וביופסיות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה