TOVIAZ

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

09/12/2012 | 16:09 | מאת: איתן

שלום רב, בשל שלפוחית שתן רגיזה התלחתי לנטול לפני חודשיים 4 מ"ג טוביאז שהציע לי האורולוג.אני סובל מתכיפות בשתן מזה 11 שנים לסירוגין. בחודש הראשון הרגשתי הטבה משמעותית, אולם בשבועיים האחרונים אני מרגיש כאילו חזרתי למצב הרגיל והלא סביר של תכיפות בשתן. לציין כי בעבר נבדקתי אירודינמיקה וציטטוסקופיה ונשללו בעיות של חסימה ןאין סיבה ברורה לתכיפות בשתן. לאור החזרה למצב הקודם, אני נוטל 2 כדורים של 4 מ"ג כ"א מהם, כי האורולוג אמר לי שאם לא יעזור נעלה מינון ל8 מ"ג. שאלותי הם : 1. האם מוכר לך מצב בו התרופה טוביאז משפיעה לטובה לעיתים ולסירוגין לרעה? למשל אקמול, לעיתים עוזר ולעיתים לא? האם גם לגבי טוביאז ידועה התופעה של השפעות לטובה או לרעה לסירוגין כמו בדוגמת האקמול? 2. שאלה קצת מצחיקה, אבל אולי נכונה. באם לקיחת 2 כדורים שכל אחד מהם הינו 4 מ"ג שווים בערכם מבחינת השפעה לטוביאז 8 מ"ג (כדור אחד) או שיש הבדל שלוקחים שניים של 4 במקום 1 של 8? 3. לציין כי לקחתי גם ספזמקס ולעומת הטוביאז לא ראיתי שיפור בחודש הראשון ולכן הפסקתי. אם ההיבט התרופתי נכשל - האם יש אפיק אחר יעיל כגון The Urgent PC neuromodulation system (לינק מצ"ב-http://www.youtube.com/watch?v=YcaHwhnQCI8). האם ידוע לך על השיטה? האם קיימת בישראל? אם כן , במסגרת קופות החולים ובסל התרופות? תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות, פשוט אני סובל נורא ומחפש פתרונות

שלום לך איתן כן- יש אנשים שתרופות שהיו יעילות לתקופה מסויימת לטיפול בהפרעות שלהם, מאבדות עם הזמן את היעילות. חלק מהסיבות הן נטילה לא נכונה: יש להקפיד בתרופות לקחתן לפי הוראות היצרן והרופא המטפל, למשל לא לאחר אוכל וכדומה. שנית יש מצבים שמחמירים את מחלת הבסיס כמו זיהום, גריינים שונים כמו אלכוהול, קפאין STRESS וכדומה, ששווה להמנע מהם. בחלק מהאנשים נטילת מינון יומי מחולק יעילה יותר מנטילת כדור בודד המכיל את כל המינון וזה עינין לניסוי וטעייה עד למציאת הפרוטוקול המתאים לך. כדאי לדעת שברוב המקרים טיפול לחודש בלבד לא תמיד משיג תוצאות ובמצבים אלו המינימום לקבלת אפקט טיפולי הוא נטילת התרופה כל יום ל-3 חודשים לפחות. במקרה שמיצית את כל הטיפולים התרופתיים ובהתאם לתצואות הבדיקות שביצעת ניתן לשקול טיפול בנוירומודולציה, יש בארץ את האופציה הזו בחלק מבתי החולים, זה לא בסל התרופות ועולה כסף, ואתה יכול לברר דרך מרפאות חוץ אורולגיות של בתי החולים הגדולים.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה