מיואשת

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

25/11/2012 | 18:53 | מאת: מיטל

שירה שלום, אני בת 33 וסובלת כבר שנים רבות ותכיפות ודחיפות במתן שתןלעיתים אני צריכה להתפנות כל חמש או עשר דקות. הבדיקות שעשיתי יצאו בסדר וכך גם האולטרסאונד.בפעם האחרונה שביקרתי אצל אורולגית היא הבחינה שיש גושים בכליות ונתנה לי כדורים כדי למוסס אותם כשזה לא עזר התחלתי לקחת דטרוסיטול וזה גקם לתופעות לוואי נדירות כגון החלשת שרירי הרגליים ועוד הרבה אחרות עד שנאלתי להפסיק לגמרי. ניסיתי גם טיפולי דיקור סיני ולצערי זה לא עזר. כרגע אני די מיואשת כיון שנראה שאין טיפול שמצליח לעזור למצבי. האם את יכולה בבקשה להמליץ על משהו נוסף שאוכל לנסות? תודה מראש

שלום מיטל. לא הבנתי מה זה "גושים בכליות" ואיזה טיפול קיבלת. האם מדובר באבנים? לתופעות של שלפוחית רגיזה יש הרבה סיבות וגם הרבה אפשרויות. טיפול. למשל: במקרים של השמנת יתר- ירידה במשקל מאוד עוזרת גם להקלה על דחיפות במתן השתן. אם רמת סוכר בדם גבוהה- צריך לאזן אותה. אם יש עצירות- ח ו ב ה לטפל בה. אם את אוכלת חומרים חריפים מדי או חמוצים מדי, או שותה הרבה קפאין ואלכוהול- מומלץ להמנע. יש כמה סוגי תרופות. אם אחת עשתה תופעות לוואי אפשר לנסות אחרת. ניתן להעזר גם בביופידבק ואולי לשקול יעוץ פסיכולוגי ולתרגל טכניקות הרפיה והרגעה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה