לאחר ניתוח TVT

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

02/03/2015 | 13:46 | מאת: אדל

שלום דוקטור אני חצי שנה לאחר ניתוח TVT , עדיין עם בריחת שתן ואי יכולת להתאפק, ראוי לציין שהבריחה בעת מאמץ נפתרה אבל כאשר מרגישה צורך לפיפי לא מצליחה להתאפק אפילו עד השירותים וחלק בורח בדרך, עם זאת בלילה בעיקר תכיפות בצורך ללכת לשירותים, כמה מס' פעמים בלילה ואף לפעמים לצערי בורח לי פיפי במיטה תוך כדי שינה או חלום כי אני עושה פיפי בשירותים , מה אפשר עוד לעשות??? האם יש ניתוח יותר מוצלח שיפתור את הבעייה שלי??

05/03/2015 | 17:45 | מאת:

לפי התיאור את סובלת או יותר נכון סבלת מ2 בעיות שונות הקשורות לתפקוד שלפוחית השתן האחת היא דליפת שתן במאמץ והשניה שלפוחית בלתי יציבה או בלשון העממית שלפוחית רגיזה . הניתוח אותו עברת נועד לפתור אך ורק את בעית דליפת השתן במאמץ ולפי דבריך אכן הבעיה נפתרה. הניתוח לא היה אמור לפתור את בעיתך השניה- שלפוחית בלתי יציבה ולכן אין זה פלא שאת ממשיכה לסבול מבעיה זו. הטיפול לבעיה זו הוא בד כ תרופתי. ואין ניתוח לבעיה זו יש לפנות לאורוגינקולוג להתאמת הטיפול המתאים לך. בהצלחה