התאפקות+השתנה בכריעה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

14/02/2015 | 16:14 | מאת: מישהי

שלום, בת 25,ללא הריונות. האם הרגל של אי מתן שתן למשך שעות (מבוקר עד צהריים)(לפעמים בגלל התאפקות ולפעמים לא חשתי צורך לכך) במשך שנים רבות יכול לגרום להפרעות במתן שתן (בעיה בהתכווצות השלפוחית) והאם כאשר מופיעים סימנים(שאריות שתן גבוהות מהנורמה וכאבים ולחץ תמידיים בשלפוחית) יש עוד יכולת לתקן את המצב?האם השתנה במצב כריעה בשרותים ציבוריים יכול לגרום לבעיות בהתכווצות שלפוחית השתן? כל בדיקות ההדמיה לבדיקת בעיות נוירולוגיות יצאו תקינות. האם יש טיפול לכך?

14/02/2015 | 22:29 | מאת:

קודם כל חשוב להבין באיזו שארית מדובר מכיוון ותמיד תשאר שארי כלשהיא בשלפוחית ולא כל שארית מלמדת שיש בעייה בריקון. יתכנו בעיות נלמדות של ריקון שלפוחית כגון שלפוחית ביישנית - נשים שלא יכולות לרוקן שלפוחית שירותים ציבוריים למשל. בכדי להתקדם באבחון וטיפול. מומלץ לעבור הערכה אורוגינקולוגי ובדיקה אורודינמיתבכדי לבדוק את תפקוד השלפוחית