צניחות

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

11/02/2015 | 11:15 | מאת: לי

1. כיצד ניתן לאבחן רקטוצלה ואנטרוצלה? 2. האם ברוב המקרים בדיקה פיזית תאבחן רקטוצלה ואנטרוצלה או שלרוב זה מאובחן בדפקוגרפיה? 3. מה התסמינים של צניחת רקטום סמויה/פנימית וכיצד ניתן לאבחן אותה? 4. מה התסמינים של צניחת הפרינאום וכיצד ניתן לאבחן אותה? האם בדיקת אולטרסאונד פרינאלי יכולה לזהות את כל הצניחות שציינתי? האם עדיף שהבדיקה תתבצע על ידי אורולוג ולא על ידי גניקולוג<? תודה מראש על מתן התשובות לכל השאלות

11/02/2015 | 14:14 | מאת:

יש להבדיל בין צניחת חלחולת(רקטוצל) וצניחת מעי(אנטרוצל) גינקולוגית שאותן ניתן לאבחן בבדיקה אך ורק בבדיקה גינקולוגית מכיוון והן מתבטאות כבלט-גוש היוצא מהוגינה לבין רקטוצל או אנטרוצל שאינן מתבטאים בבלט וגינלי אלא רק בבדיקות הדמיה כגון דפקוגרפיה או סונר. ישנם מקרים בהם מתקבלת תשובת הדמיה עם בהן הודגמה רקטוצל/אנטרוצל אך בבדיקה גינקולוגית לא נראה כל צניחה. ויתכן גם מצב הפוך בו הדמיה לא תראה דבר ובדיקה פיסקלית תראה צניחה. צניחה כזו יכולה להתבטא במספר צורות : כאמור גוש בלט וגינלי הגורם לאי נוחות,דימומים, כאב, קושי בהליכה או ישיבה, קושי בקיום יחסי מין, קשיים בריקון שלפוחית או קשיים במתן צואה. ממליץ לעבור בדיקה ע אורוגינקולוגיה המתמחה בבעיות רצפת האגן באם מדובר בצניחה גינקולוגית, באם יש בעיות כגון עצירתו כרונית, קושי או כאב בצאייה, וכדומה להבדק גם ע גסטרואנטרולוג וכירורג קולורקטלי