שאלה לגבי מתן שתן (לאחר ניתוח)

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

31/05/2014 | 15:38 | מאת: דניאלה בת 77

שלום רב, אני בריאה, בת 77 . לפני חודשיים עברתי ניתוח להוצאת רחם וקיבוע ציסטוצל . בבי"ח בבדיקות נמצאה שארית שתן ממש קטנה ונתתי שתן בלי בעיה. מאז שחזרתי הביתה יש לי קושי במתן שתן וזרימה חלשה. לפעמים כל שעתיים (זרם לא חזק) לפעמים הפסקה של 5 שעות . אין לי כאבים. הגינקולוג בדק אותי ואמר שלא רואה חסימה. 1. האם יכול להיות שבכל זאת משהו מפריע למתן שתן ?חולשת שריר? (אני כמעט לא מרגישה לחץ בשלפוחית) . 2. איך אני אדע אם קיימת שארית שתן גדולה, בגלל הקושי במתן שתן? אציין שלפעמים אין לי בעיה, ולרוב עלי להמתין מספר שניות עד שהשתן "מגיע" .ולפעמים עלי ללכת לשירותים מספר פעמים כי כל פעם יש רק כמה טיפות עד שמגיע שתן. מה לבדוק ? (הייתי אצל האורולוג, שטען שאני סתם לחוצה). ?? אודה על תשובתך.

01/06/2014 | 14:33 | מאת:

ניתן לבצע בדיקת שארית שתן בבבדית אולטראסאונד, או בדיקה אורודינאמית.