דליפת שתן במאמץ

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

04/05/2013 | 22:38 | מאת: מושית

אני בת 35 לפני פחות משנה ילדתי את ילדי השני, גיליתי להפתעתי כי בעודי קופצת בטרמפולינה שקנינו, אני לא מצליחה לשלוט והשתן פשוט בורח. ביום יום אני לא סובלת מדליפה. האם ניתן לחזק את ריצפת האגן (חוץ מתרגילי כיווץ פשוטים? האם במשך הזמן בטווח רחוק יותר מהלידה ה"ענינים" הסתדרו? האם לא כדאי לי לקפוץ על הטרמפולינה כי זה יכול להזיק לי? האם קיימת לי צניחה של אברי האגן וכיצד ניתן לבדוק זאת? תודה רבה

09/05/2013 | 13:35 | מאת:

אכן לידה לדנית היא אחת הסיבות השכיחות להופעה של בריחת שתן במאמץ. יש מס' סוגים של טיפולים החל מפיזיותרפיה מיוחדת של רצפת האגן במצבים הקלים, וכלה בניתוח קל. רצויה הערכה של אורוגינקולוג בכדי להעריך גם קיום של צניחה.