תכיפות שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

07/03/2013 | 20:14 | מאת: חנה

בת 60.בשנה-שנתיים האחרונות מידי מספר חודשים סמפטומים דומים לדלקת שתן- בעיקר תכיפות רבה אך התרוקנות מועטת וללא צריבה. נערכו בדיקות שונות- אולטרסאונד של שלפוחית השתן,בדיקות שתן-כללית ולתרבית.בדיקות של אורוגינקולוג לבדיקת בעיית צניחת רחם או כיס שתן- כל הבדיקות יצאו תקינות. לאחרונה, מזה חודש רצוף!! כל שעה עד חצי שעה,צורך במתן שתן,המתגבר מיד עם סיום הטלת השתן. בדיקות תרבית נקיות. אין דליפת שתן, התופעה הנ"ל מתרחשת רק במהלך היום ובעיקר שאני במצב של עמידה או הליכה. אורוגניקולוג המליץ על ציסטוסקופיה,הגינקולוג על שמוש באווסטין ואני כרגע ממשיכה לרוץ ... לא יודעת איך לקדם את פתרון הבעיה.אגב,האם כדאי לערוך בדיקות נוספות לפני שאני עושה ציסטוסקופיה- בדיקה לא כ"כ נעימה שהייתי שמחה להמנע ממנה. תודה מראש, חנה

11/04/2013 | 14:33 | מאת:

רצוי לנסות טיפול תרופתי נוגד התכווצות השלפוחית כדוגמת וסיקר או טוביאז, במקביל או לפני ברור של ציסטוסקופיה.