חולשה אקוטית , שבוע 22 בהיריון

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

01/03/2013 | 06:39 | מאת: היריונית לראשונה

שלום רב, אני בשבוע 22 להיריון, בעלת עודף משקל (BMI 37), סובלת מחולשת שרירי רצפת האגן (ידועה מזה שנים). בעבר ניגשתי לטפל בביופידבק במרפאה בבית חולים ושם לאחר 2 פגישות המליצו לי לקנות מכשיר EMG (כי לא הצלחתי בכלל לכווץ / להרפות באופן רצוני את שרירי רצפת האגן). מאז שגילתי שאני בהיריון התחלתי להשתשמש במכשיר, יש שיפור קל ביותר (מאי יכולת לכווץ כלל, ליכולת של כוויץ מינימאלי בחוזקת וקצר). אגב כמובן הביטוי של חולשת רצפת האגן הוא דליפת שתן במאמץ (שיעול, עיטוש, הקאות שהיו בתחילת ההריון.. ומרגע שהחלה בריחת השתן זה כמעט בלתי אפשרי לכווץ כדי לעצור!) שאלתי היא כזו - האם במצב כזה - ניתן לצפות קושי ביכולת שלי ללדת לידה וגינאלית? אני מפחדת שאני לא אצליח - ואצטרך להגיע לקיסרי בעקבות מצב שרירי רצפת האגן - ובכך להגיע למצב של קיסרי לא מתכונן לאחר ניסיון של לידה וגינאלית - לחלופין מטריד אותי שלא אוכל לסיים את הלידה ללא התערבות מכשירנית (על סיכוניה, ואולי במצבי עדיף קיסרי אלקטיבי?...)

05/03/2013 | 16:52 | מאת:

אין כל בעייה ללדת בלידה רגילה במצבך.