התיעצות לגבי בריחת שתן אצל מבוגרת

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

25/11/2012 | 18:23 | מאת: גיני

שלום רב,אימי בת 76 חולת סכרת מטופלת באינסולין בוקר וערב.מאוזנת.אימי היתה לפני שנתיים אצל אורוגינקולוג בחיפה והוא נתן לה כדור דטרוסיטול 4 מ"ג SR פעם אחת ביום בבוקר.אימי כשהיא פותחת ברז או רוחצת כלים היא מיד רצה לשירותים.בלילה שלשום היא כמה פעמיים בלילה לשירותים (משתמשת עם פדים )והחליפה בגלל בריחת שתן.קראתי שיש ניתוח T/V/T וזריקות בוטקס לטיפול.האם בגילה ניתוח יכול להיות מסוכן? והאם הזריקות עוזרות? והאם הניתוח יכול להיות בטישטוש. תודה רבה גיני.

26/11/2012 | 08:22 | מאת:

על פי מה שאת מצייינת בריחת השתן יכולה לנבוע ממס' סיבות. שתי הסיבות העיקריות במצב שתיארת הן: סוכרת לא מאוזנת ושלפוחית רגיזה. את ציינת שהסוכרת מאוזנת אך כדאי לברר זאת בנוסף גם על פי בדיקות HBA1C. האפשרות השנייה והסבירה יותר היא שלפוחית רגיזה. היום יש תרופות יותר יעילות מאשר דטרוסיטול. לצורך הערכה ומתן טיפול הולם רצוי הערכה חוזרת אצל אורוגינקולוג.