דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

10/10/2011 | 20:07 | מאת: נעה

שלום ד"ר גינת, אני בת 38. בשנה האחרונה סובלת מדלקות חוזרות בשתן. ברקע - 2007 - ניתוח לתיקון השתפלות של המעי (STARR). 2009 - כריתת המעי הגס עם השקה אילאורקטלית (השאירו 20-25 ס"מ מפי הטבעת ומעלה, כלומר את כל הרקטום וקצת מהסיגמה) 2010 - יצירת loop ileostomy. הניתוחים היו בעקבות תת פעילות של המעי הגס - אין יציאות ספונטניות. לא קשור למחלות דלקתיות של המעיים (קרוהן/קוליטיס). מאז יצירת הסטומה ביולי 2010 היו לי כבר 4 פעמים דלקות בשתן. מטופלת כל פעם באנטיביוטיקה שעוזרת אבל אחרי תקופה זה שוב חוזר. זה יותר דלקות ממה שהיה לי כל החיים שלי. אם בכלל היו לי. כרגע, הדלקת הרביעית היא הכי קשה מכולן. התחיל ביום שישי האחרון עם חום נמוך וצמרמורות קור. יום שבת עדיין הרגשה של חום וצמרמורות יותר קשות. שבת בערב כאבים בבטן תחתונה, או אולי יותר נכון באגן, הרגשת שריפה ולחץ קשים בכל איזור הפרינאום. ביום ראשון בבוקר כאבים איומים במתן שתן והשתן לגמרי דמי. עשיתי תרבית ורופא המשפחה אמר שיש זיהום קשה בדרכי השתן. הוא נתן לי ciprodex 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים. בנוסף אמר שאחרי 10 ימים אלה אגיע אליו למתן טיפול מונע, כלומר מתן סוג מסוים של אנטיביוטיקה שאפשר לקחת לאורך זמן אשר תמנע חזרה של הדלקת. שאלתי, האם כדאי להגיע לאורולוג, או אורוגניקולוג בנוסף לטיפול שנותן לי רופא המשפחה? האם כדאי לבצע בדיקות מסוימות? למי עדיף ללכת לאורולוג או אורוגניקולוג? התחלתי את האנטיביוטיקה אתמול ועדיין עם הרגשה כללית של חום. תודה על תשובתך וחג שמח!

11/10/2011 | 11:00 | מאת:

במצב שאת מתארת את צריכה להיות במעקב של ארורולוג שמטפל כם בבעיות הקשורות לכליות. בנוסף לטיפול את צריכה הערכה הכוללת הדמייה טובה של דרכי השתן הן של הכליות והן של דרכי השתן התחתונות. בנוסף אני ממליץ עם רופא המשפחה שאת זקוקה לטיפול מונע ממושך בטיפול אנטיביוטי.

11/10/2011 | 19:30 | מאת: נעה

11/10/2011 | 22:41 | מאת: