אכילת יתר, התקפי אכילה ועודף משקל גבוה.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

02/01/2019 | 16:51 | מאת: שג

שלום, אני בת 23 ובמרץ אהיה 24. מאמצע ספטמבר 2015 ועד אמצע ספטמבר 2017 עברתי תהליך מטורף של ירידה במשקל. למדתי על אכילה בריאה ומאוזנת, שקלתי הכל למעט הצ'יט השבועי, התאמנתי 5-7 פעמים בשבוע, ולמדתי להיות מאמנת כושר. הבעיה התחילה בראש השנה 2017, אכלתי 3 וחצי ימים צ'יט. בלי לספור קלוריות, ובגלל שאני שומרת חג, גם לא התאמנתי. כשהגעתי במוצאי החג הקאתי, לא יכולתי. יום למחרת הרגשתי קצת יותר טוב והתחלתי מחדש.. ואחרי כמה ימים 'נפלתי' שוב. כך זה כבר שנה ו3 ו1/2 חודשים. אני מנסה ונופלת שוב. לצערי גם לפני 9 שבועות ריסקתי עצם. ולפני שבועיים וחצי רק התחלתי שיקום לאחר הורדת הגבס. לא מוצאת פתרון כדי לרפא את החשק לאכילה תמידית. גם אם מצליחה כמה ימים, ברגע שאני רואה מתוק, אני 'נופלת', וזה לא גורם לי להרגיש טוב. רק לשנוא את עצמי. ועד שאחזור להתאמן, אני חייבת למצוא איזון. גם בכדי להרגיש יותר טוב, וגם כדי להוריד מהעומס על הרגל שאני משקמת. אשמח לעזרה.

שלום, לעיתים קרובות קורה שאחרי תקופה ממשוכת של אכילה מצומצמת וספורט אינטניסיבי- הגוף לא מקבל את מה שהוא אמור לקבל, ומתגבר החשק "לחטוא". הגוף מאותת שהכמות והאיכות של מה שנכנס אליו אינה מספיקה. התקפי אכילה וחשק תמידי לאכול תוך קושי לווסת ולהתגבר אופייניים מאד במצב הזה. אין כאן פתרונות קסם לצערי... חשוב לעבוד במקביל על שני היבטים- תזונתי ונפשי. לספק לגוף את מה שהוא זקוק לו (כולל אוכל "צ'יט"! במידה הרצויה והמותאמת), ולבדוק מה עומד תחת ההתקפים והחשק המוגבר מבחינת רגשית. זהו תהליך שדורש מחויבות אבל בהחלט אפשרי וחשוב, למען בריאות הנפשית והפיזית. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות (M.A)

מנהלי פורום הפרעות אכילה