חברה אנורקסית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

06/12/2012 | 02:16 | מאת: יסמין

חברה שלי, ירדה המון במשקל, אוכלת 100-250 קלוריות ביום, שואפת לצום מלא. היא מתעלפת כבר די הרבה, הבלוג שלה הוא בלוג "אנה" היא פוצעת את עצמה (ע"י חיתוך הגוף) היא לא מוכנה לשמוע את המילה "טיפול" לא מוכנה לשמוע על דיאטנית, על מקומותשמטפלים בהפרעות אכילה. אני מאד דואגת לה.. יש איזו עצה איך אני יכולה לגרום לה ללכת למישהו שיכול לעזור לה להיחלץ מהמצב בו היא נמצאת?

שלום יסמין, הרבה אנשים שנמצאים במצב הזה מתנגדים לטיפול, אפילו ללשמוע עליו.. אני חושבת שכשחברה טובה שדואגת- עלייך להיות את. להביע את דאגתך, ואת החשיבות שאת רואה בקבלת עזרה עבורה, כיוון שאת חברה ולא מטפלת, ולא היית רוצה למצוא את עצמך בסטטוס אחר מולה (למשל סטטוס של מטפלת- דיאטנית או פסיכולוגית). הייתי משקפת במקומך את הקושי שאת חווה כחברה לראות את הסבל שלה, בלי יכולת לעזור, ושוב- את העובדה שהישארות במצב החולה והמסוכן הזה- עלולה לסכן הן אותה, ומן הסתם גם את החברות ביניכן.. כל זאת, תוך שמירה על עצמך שאכן לא תיכנסי לתפקיד של מטפלת, משום סוג שהוא. את צריכה לשמור גם על עצמך.. מקווה שחברתך תוכל לשמוע.. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה