חוסר איזון במשקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

04/10/2012 | 00:18 | מאת: מיכל

שלום, הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית במשך שנתיים ללא קשר לבעיות אכילה, כלומר לא ממש דברנו על זה, כל חיי הייתי שמנה העלתי והורדתי במשקל, נאבקתי בו תמיד.בתחילת הטיפול ולאורך השנה הראשונה עליתי הרבה במשקל, אחר כך הלכתי לדיאטנית (משהו שעשיתי לראשונה בחיי) וירדתי במשך שנה ממש יפה וגם הבעיות שבאתי לטיפול התחילו להסתדר במקביל.... לפני חודשיים סיימתי את הטיפול ושוב אני מוצאת את עצמי עולה במשקל....וכאילו לא ממש אכפת לי וזה קורה לי המון..רק אחרי שאני עולה הרבה אני נזכרת להבהל ולרדת שוב....... השאלה שלי איך שומרים על משקל לאורך זמן? האם זה נקרא הפרעה? כי זה לא בריא..וזה לא אנורקסיה ולא בולמיה.מה זה בדיוק לעלות ולרדת כל הזמן? מעולם לא הקאתי או נגעלתי מעצמי. אני יודעת בדיוק מה עליי לאכול (אבל לא ממש מצליחה לווסת) עזבתי גם את הדיאטנית כי התחלתי לעלות ובכלל לא התאים לי ללכת סתם אם אני לא מתכוננת להשקיע. וגם איך יודעים שהאכילה היא רגשית? כלומר ברור לי שכשרע אני אוכלת, אבל גם כשמשעמם או לפעמים סתם בלי סיבה...ונמאס לי מהלופ הזה לעלות ולרדת ואני לא מסוגלת לשמור על משקל קבוע לאורך זמן. מה את מייעצת לי לעשות? תודה מראש מיכל

שלום מיכל הקרב האמיתי הוא למעשה לא בהתמודדות עם הירידה במשקל אלא בשמירה על השיגי הדיאטה !!! זה נובע בעיקר מהעובדה שהתייחסות לאוכל כפיצוי, כמתן מענה לרגעי שעמום, כעס וכו' לא נגמר עם ההגעה למשקל המיוחל, על כן ירידה נכונה במשקל צריכה לכלול לצד תזונה נכונה ופע"ג גם עבודה על אותו רעב רגשי שתוקף, לדעת לזהות אותו וכיצד לתת לו מענה נכון ולא פחות חשוב ללמוד איך להתרומם מהר לאחר נפילות... כמו כן, כיוון שהעבודה הקשה מתחילה כפי שציינתי ברוב המקרים לאחר הירידה במשקל אני תמיד ממליצה להישאר במעקבים באותה מסגרת טיפולית גם לאחר השגת התוצאות (אם כי בתדירות נמוכה יותר ו/או עפ"י הצורך שעולה) כדי להיות עם היד על הדופק וכך למנוע שכול נפילה תוביל לקריסה ולחזרה לנקודת ההתחלה... בהצלחה רבה ואל ייאוש עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה