ירידה בחשק בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

18/03/2013 | 16:50 | מאת: סמדר

הי, אני בת 50 וסובלת מתופעות גיל המעבר. הרופא רשם לי ליוויאל אבל רופא המשפחה לא המליץ בגלל רקע משפחתי(אימי לקתה בארוע מוחי - קריש דם). איבדתי את החשק המיני גם עם בעלי וגם באוננות. מה אפשר לעשות? תודה

שלום לך, גיל המעבר הוא גיל שיושב על הרבה אמונות וציפיות חברתיות ועל הרבה סטיגמות. לא כל הנשים חוות את אותן תסמינים, יש כאלו שיחוו רק חלק מהם בעוצמות שונות ולתקופות זמן שונות ויש כאלו שלא יחוו אותן כלל. תסמינים שכיחים: גלי חום וקור, הזעה מרובה,הפרעות בשינה, דפיקות לב ושינויים רגשיים כמו: דכדוך,חרדה, רוגז בלתי מוסבר, יובש ושינויים בעור, השיער, בשיניים, החלשות שרירי קרקעית האגן ודליפת שתן, שינויים בחשק המיני, יובש בנרתיק, שינויים במשקל, בראיה, בצפיפות העצם ועליה בשכיחות מחלות לב ודמנציה. גם המסרים החברתיים שאנו מקבלות לגבי הזדקנות ו" גיל הבלות" בו הכל נופל ונובל..משפיעות על הדימוי הנשי, הגופני והמיני. התפיסה שסבתות או נשים מבוגרות לא חושבות על סקס, לא נהנות מסקס, לא מפנטזות ואין להן צורך בסקס... פעמים רבות, האמונה האישית של האישה על גיל המעבר ועל מיניות מושפעת מהתרבות ממנה באה, מתפיסותיה, מניסיון חייה , וזו משפיעה על ציפיותיה מעצמה בגיל זה ומשפיעה גם על דרך ההתמודדות שלה. אחת האמונות המוטעות שנוגעות לגיל המעבר היא שתשוקה מינית והפעילות המינית יורדות מאד בתקופה זו. התרבות רואה את גיל המעבר כהפסקת פוריות וקושרת את יכולת הרבייה ליכולת המינית ולכן נשים קנו את האמונה כי הדחף המיני שלהן אמור להעלם. אך אצל בני האדם היכולת להתענג על מין והיכולת להתרבות הן שני תפקידים שונים זה מזה. אנחנו יכולים ליהנות מהאחד ללא קשר לשני!! בפועל: יש נשים שמבחינות בגיל זה בירידה בתשוקה, יש נשים שלא מוטרדות מחוסר תשוקה אלא מהעובדה שבן זוגן לא מקבל מספיק סקס,יש נשים שסקס פחות מעניין אותן בשלב זה עקב עייפות ושנים של מתח, אך יש גם נשים שאצלן מתגברת התשוקה והפעילות המינית בשל העובדה שלא קיים יותר פחד מהריון בלתי רצוי. יש נשים שאין להן בן זוג או בן זוגן חולה וחשוב לאמר כי האושר בחיי הזוגיות (למי שיש כזו) הוא מה שמשפיע בצורה הכי חזקה על רמת התשוקה המינית. מסטרס וגונסון הוכיחו כי התשוקה המינית איננה קשורה לרמות אסטרוגן ולכן איננה צריכה לרדת אוטומטית בגיל המעבר. אז מה מומלץ לעשות? קודם כל להירגע, לקחת את הדברים בקלות ולדעת שיש הרבה מה לעשות.. למשל: 1. שימוש בתרופות צמחיות- קוהוש שחור למשל או בהתייעצות עם רופא הומאופט. 2.שימוש בחומרים מסככים – יכול לשדרג את המגע המיני בכמה רמות. 3.התנסות בצעצועי מין- שקיימים בצורה נרחבת באינטרנט. לעיתים שימוש בויברטור למשל יכול לסייע בהגברת הגמישות, הסיכוך והעוררות של הנרתיק. 4.דיאטה שונה, תוך הקשבה לצרכים של הגוף. 5. פעילות גופנית מסוגים שונים- שגורמת לנו להרגיש טוב עם גופנו ומשפרת את מצב הרוח. 6. מדיטציה ושיטות נוספות להירגעות. 7.טיפולים שונים: טיפול מיני- שמסייע לבדוק עכבות, חינוך, דימוי גוף, שינויים בזוגיות, שיפור תקשורת זוגית ומינית. טיפולים קונבנציונליים ולא קונבנציונליים להעלאת התשוקה בחיים בכלל בתחומים שונים שיכולה להשפיע גם על חיי המין . 8.שיחה כנה עם רופא הנשים שלך. שווה שתתעמקי באופציות ותבדקי מה אולי יכול להתאים לך או לסייע לך. בכל מקרה חשוב שתדעי שיש מה לעשות. מאחלת לך חג שמח אפרת

מנהל פורום מין ומיניות