בת 41 בדידות נוראית......

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

05/11/2016 | 22:03 | מאת: גלית

שלום אפרת, מתנצלת מראש על האורך. אני לא יודעת אם אני צריכה עזרה של סקסולוג או פסיכולוג? תוכלי לכוון אותי?? אני בת 41 ובא לי למות כי אני מרגישה שישנתי פשוט כך והאמנתי בזה שאני לא רוצה זוגיות בגלל מה שחוויתי עם הורי וגם בגלל שאף אחד לא נראה לי רציני ואני גם לא כזאת בליינית. האמנתי שלא יהיה מישהו שיאהב אותי עד הסוף עד חתונה ובכלל שיהיה לי טוב.כשהייתי צעירה אהבה ראשונה גרמה לי לדיכאון קליני שנה וחצי לא שטיפלתי אבל היום אני יודעת שזה דיכאון. נראה לי מאז יש לי פחד. באופי שלי אני כל כך רגישה שאין סטוצים מנסה לומר שאני נמנעת מקשר בגלל קושי רגשי של פחד פרידה. אף פעם לא הבנתי את עצמי ואת מיניותי והנה מצאתי משהו שמתאר די נכון את מצבי. אז אני שמה את הציטוט. פחד ממיניות או סלידה ממיניות הם תגובה עקבית לפעילות מינית או אפילו לרעיון של פעילות מינית",פעמים רבות ניתן לבלבל את הפחד עם חשק ירוד, כי ההימנעות מתפרשת לעיתים קרובות כחוסר עניין בנושאים מיניים. אך למעשה, פוביות מיניות הן בעצם מנגנון הגנה נגד מצבים שיוצרים חרדה כמו אינטימיות ומגע. סלידה ממין, למשל, עלולה לגרום לחרדה ללא שום מגע מיני; עצם המחשבה על מין או כל סוג של מגע גופני הקרוב לו גורמת לתגובת חרדה קיצונית ואף להזעה, שלשול ובחילה. ציפייה למין או להיבט כלשהו של פעילות מינית יכולה לעיתים לעורר חרדה גדולה יותר מאשר הפעילות המינית עצמה". זה משהו שהתרחש באיזה שהוא שלב בחיי בגלל הבחורים שהכרתי ואירועים שונים עם גברים ברחוב. עד שלא מעוניינת להכיר או לצאת עם בחורים ממש פאסיבית כי אני ממש מרגישה שאני לא רוצה מגע שלהם. חשוב לי להדגיש שאם זה מיהו שאני מכירה ומחחבת ואצא זה לא יקרה!!! אבל ש\תמיד נוגעים בי ממש בחצי שעה הראשונה וכל מגע מקפיץ אותי. אני לא רוצה אותו וגורם לי לתחושת בחילה. גם נהיה מצב שגבר רק מסתכל אליי ואני יודעת שמעוניין בי מתחילה לי הבחילה. לא מבינה למה????. מנסה לומר שאף פעם לא היה מישהו כזה עדין רומנטי. הכל נורא גס בתנועות הגוף שלהם לא נעים לי ואני בורחת ולא רוצה להיפגש יותר תמיד נראה לי שמעוניינים בגופי ולא במי שאני במה שאני אומרת.. כאילו אין חברות. האם ככה זה ?? אני כבר מתחילה להיכנס לחץ בגלל הגיל לא יוצאת ואין לי עם מי מרגישה אבודה ושפספסתי את הרכבת וגם מי ירצה אותי?

שלום לך, את מתארת מספר דברים.. החל מקושי ביצירת קשר עם גברים (ואיני יודעת איך את בכלל עם יצירת קשר עם אנשים, חברות? ידידים?) וכלה בפחד ממגע, מיניות, אינטימיות ואפילו חרדה ורתיעה מאד גדולים עד כדי הימנעות. אני מניחה שאת פונה כי עכשיו את כבר מרגישה שאין לך יכולת יותר להתמודד עם זה וזה מאד מפריע לך וטוב שאת פונה אם את מרגישה כך. נראה לי שנכון כאן טיפול מיני, טיפול מיני לא עוסק רק במיניות הוא בעצם טיפול פסיכולוגי שבודק את הסיבות שלך לחרדה, את הקשיים שלך ליצירת קשר ואת ההמנעות שלך ומסייע לך להתגבר על זה בחיים. אשמח לסייע לך!! מוזמנת לפנות אלי למייל [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות