תיסכול מתמשך

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

19/12/2019 | 11:19 | מאת: דורון

שנינו בגילאי ה 50 והבעיות התחילו לפני כשנתיים כאשר אישתי בקושי מוכנה לקיים יחסי מין. עד כדי כך שהיא לא מוכנה שאגע בה. לטענת אין לה כל ענין בקיום יחסי מין. היינו אצל 3 יועצי/ות מין וזה לא עזר. פשוט היא בשלה. אני ממש מתוסכל ולא רוצה לחשוב על דבר אחר מכיון שמאז הכרותינו לפני 25 שנים הכל התנהל כשורה ואפילו בתדירות גבוה כולל יוזמות שלה. אין לה סיבה ספציפית לשינוי. פשוט אין לה ענין בסקס. ניסינו שיחות אישיות, שיחות עם יועצת מין, פסיכולוג, בדיקות רפואיות, נסיעות לחו"ל מה לא וכלום. אם מקיימים יחסים פעם בשלשה חודשים זה וואוו וגם זה מסתיים תוך דקות במילה אחת " טוב תצא". מה עוד ניתן לעשות?

שלום לך חשוב שתבין שאזור גיל 50 אצל נשים, זהו גיל שיש בו הרבה שינויים. החל משינויים הורמונליים, ירידה באסטרוגן שמשפיעה על שינויים במחזור החודשי, שינויים הורמונליים שיכולים להיות כמו גלי חום, מצבי רוח משתנים, קשיים בהרדמות ואפילו ירידה בחשק ולעיתים אפילו דכאון. זה גיל בו גוף האישה " מחשב מסלול מחדש" ולהשפעה הגופנית יש גם השפעה רגשית. נשים רבות מתבלבלות ,אינן מבינות מה קורה להן, מרגישות חוסר אונים מול השינויים ההולכים וגדלים לעיתים ללא סיבה ברורה לעין,ולעיתים יש גם שינויים במערכות היחסים הזוגיות בהן הן נמצאות. הדבר המרכזי שנכון בעיני לעשות עם אשתך ועבורה הוא שהיא תבדוק מה מקורות השינוי אותו עוברת. אולי זה שינוי הורמונלי, אולי רגשי, אולי קשיים גופניים שמשפיעים על תחושותיה ביחסי מין, אולי כאב- ריקמת הנרתיק הולכת והופכת דקה יותר, רמת הסיכוך יורדת וללא טיפול נהורמונלי מתאים יש נשים שיכולות להנות פחות מיחסי מין ומשם הדרך לירידה בחשק קצרה. נכון שתשוחח איתה, או שהיא תפנה לטיפול אישי אצל מטפלת מינית מוסמכת כדי להבין מה מקורות השינוי ובמה היא מעוניינת. יתכן גם שהשינוי נעוץ בשינויים אחרים בחייכם האישיים או ביחס ביניכם כזוג, איני יודעת. אך מה שנכון זה מחייב בדיקה ותקשורת פתוחה וברורה ביניכם כדי להבין מה הקשיים ולמצוא פתרונות חדשים ומותאמים ואולי אפילו יצירתיים למה שאתם חווים יחד כזוג היום. אשמח לסייע [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות