לא רוצה זוגיות- מרגישה מוזרה ביחס לאחרים

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

24/11/2018 | 22:40 | מאת: עופרי

שלום אפרת, אני בת 28 ולא היה לי חבר או קיום יחסי מין או אוננות.. אני מרגישה מוזרה שאין לי צורך בזוגיות כלומר לבנות אחרות זה כן מפריע למשל שהן לא התנשקו או שאין להן חבר או שלא קיימו יחסים ולי זה ממש לא מזיז. אפילו לחברה זה מפריע שאני ללא זוגיות או שלא התנסיתי. אני מרגישה אין לי צורך או שזה לא מושך אותי לא חבר ולא התנסויות. יש לציין שאני כן מחוזרת ונחשבת נאה. ויש עליי לחץ חברתי בנושא. השאלה: האם יש לי בעיה הורמונלית? האם יש לי בעיה התפתחותית/רגשית?- נניח ילדים בני 5 לא מרגישים צורך בבנ"ז ואני ממש מרגישה שלות עם עצמי. יכול להיות משהו שיכא לי את זה ואני לא מודעת? תודה

שלום לך כולנו גדלנו בחברה שיש לה ציפיות מסויימות מאיתנו. נאמר לנו מה " מקובל" ומה " נכון" חברתית.. אך מה שנכון לאחד לא נכון לאחר. וחשוב שתקשיבי לעצמך ולמה נכון לך. אם את לא מרגישה צורך בזוגיות או מיניות, זה מה שנכון לך כרגע ואין סיבה, אם כמובן טוב לך עם זה ,לשנות זאת. אלא אם כן, את רוצה לשנות זאת או לבדוק ולהבין מה הסיבה. הדבר הבסיסי הוא כמה את חיה בשלום ובטוב עם עצמך, ואם כרגע טוב לך ושום דבר לא חסר לך , אז כפי הנראה הבעיה המרכזית היא הלחץ החברתי שאת מתמודדת איתו ומה את עושה מולו ומול החברה. את תמיד יכולה לפנות ליעוץ מקצועי של מטפל מיני מוסמך או פסיכולוג שיסייע לך בהבנה של מה קורה לך.ואיך את מתמודדת במידה ויש דברים שקשה לך להתמודד איתם לבד. אשמח לסייע [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

02/12/2018 | 23:52 | מאת: עופרי

תודה. בגדול כפי שהבנת לא רע לי הקטע שנראה לי שאני יכולה להישאר כך לעד. ולכן אין לי מה ללכת ליעוץ וכמו שאמרתי רוב האנשים כן רוצים זוגיות. ולעניין אחר יש אנשים שלא רוצים זוגיות אבל הם כן רוצים מין ואז יש כאלו שמשיגים ויש כאלו שמפריע להם שלא משיגים. ואצלי פשוט קיים שני הדברים בעיקר חוסר רצון למין ולכן אני פחות בקטע של חבר ואוסיף גם שאני לא מרגישה בדידות. שוב זה לא מפריע לי כי אני בתוך זה אבל אני מנסה לחשוב מתי זה ישתנה אם בכלל? ולמה אין לי צורך במין כל כך הרבה שנים בעוד שלאחרים יש? מה גורם לאחרים לרצות את זה או להתנסות בזה? אולי ידוע לך על מקרים נוספים כמוני ומה הייתה הסיבה? לכן אני שואלת כי סטטיסטית אני חריגה אבל לא יכולה לעשות דברים שאני לא רוצה.

שלום לך כמובן שאין שום סיבה שתעשי כל דבר שאינך רוצה או שלמה איתו. ונכון שתחיי איך שמרגיש לך נכון. יש אנשים שאינם מעוניינים בזוגיות או בנטייתם פחות מעוניינים במין ומכנים עצמם א- מיניים, וגם זה לגיטימי כמו כל דבר אחר. ואם טוב לך עם עצמך ועם צורת חייך הרי שאין כאן כל בעיה והכי נכון שתחיי בצורה שגורמת לך הכי הרבה אושר עם הקשבה לעצמך. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

14/02/2019 | 18:23 | מאת: ליה

היי עופרי. בדיוק כתבתי לי בגוגל ״לא מרגישה צורך בזוגיות״ , והופיעה לי השאלה שלך. אני כל כך מרגישה כמוך ואני שמחה שראיתי את השאלה, ממש אשמח אם תצרי איתי קשר כדי שאדע שאני לא לבד!! [email protected]

מנהל פורום מין ומיניות