חרדה ממין - סליחה על האורך.

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

19/11/2018 | 19:34 | מאת: חן

היי, אחרי שחיפשתי באינטרנט הבנתי שיש לי חרדה ממין. לא נראה לי שאני צריכה להסביר לך אבל אצלי זה מתבטא ממש גם ממגע קל ומסתבר שאצלי אין חשק מיני כלל. קראתי גם שמצב נפשי , חברתי יכול להשפיע למשל אם אדם בדיכאון... אז אוכל לומר לך שראשית כל יש לי בעיה שהתחילה בגיל הנעורים מגיל 15-16 וזה שנאה עצמית אני לא מחוברת לעצמי לגוף שלי ולמיניות שלי הייתה עליי המון ביקורת חברתית למרות שאני כן מחוזרת אני מתקשה בכל דבר אפשרי בגלל זה. כמובן שאני גם ביישנית זה התחיל מטבעות על השיניים, מחוסר התפתחות מינית מחזור הגיע רק בגיל 16. היו ויכוחים עם אמא על הורדת שערות, אין לי חזה כלל אפילו לא קטן. כל הזמן מסתירה את הנתון הזה לא מתלבשת ליד בנות לא יכולה ללבוש כל מה שאני רוצה. כל הזמן הערות על החזה וגם על הרזון שלי.. זה ממשיך גם לצבא וגם לאוניברסיטה פשוט נשים בלי בושה מעירים הערות. ואני בתוך תוכי שונאת את גופי מול המראה. ואכשהו היה לי קשה שנוגעים בי כי יגעו ההערות כמו וואו איזה רזה. מנסה לומר שאם ביקורות כאלו גם מצד בני זוג בדייטים...על הדייט הראשון... אז מה יקרה שאהיה ערומה? ובלי קשר לבן זוג קשה לי עם עצמי. אני לא קונה בגדים ומשתדלת לא להסתכל על עצמי במראה. מבחינת התנסויות התנזרתי לגמריי גם כל הזמן צחקו עליי שאני בתולה, אם היה לי עמוד שידרה לחכות למי שאני ארצה כחבר וזה היה נורמאלי.. אז פתאום זה הגיע לגיל שזה כאילו לא נורמאלי. אני לא מצליחה להתחבר לשום בחור נפשית לא נהנית מהיצאות וכמו שאמרתי גם פוחדת מה יהי בהמשך? אבל כן ניסיתי לצאת כי חשבתי שקודם החברות ואז אפשר לפתח אינטימיות.אבל זה לא מצליח לי הם כאלו מהירים ואני מבולבלת ואין לי חשק בכלל אפילו לא לנשק אותם. אני מרגישה שהם לא מושכים אותי ודווקא שאני עם בנ"ז או מנסה להיות אני נחרדת מרגישה מכוערת מאוד... בעצם נוח לי לבד ככה אף אחד לא נכנס לטריטוריה. דבר אחרון סילקתי הרבה חברות וידידים שיושבים על הוריד עם נו.. מה קורה בתחום הבתוליות? כאלו שיורדים עליי ומנסה להיות בחברת אנשים שלא יודעים. למה אני ככה? איך אני יכולה לאהוב את עצמי כשאני לא? תודה

שלום לך למה את ככה קשה לדעת כי איני מכירה אותך ואת היסטורית חייך, אך מדברייך יש כמה דברים מאד ברורים שעולים. בשלב הראשון יחסך לעצמך, לגופך, לנשיותך ולמיניותך, את מתקשה לקבל את גופך, דימוייך הגופני והנשי נמוך וכל עוד לא תלמדי לקבל את עצמך ולחיות בשלום ובקבלה עם גופך, תתקשי ליצור קשר אינטימי עם אחרים. נשמע גם שיש לך הרבה מחסומים ואולי תפיסות שאת גדלת איתם שמנחות אותך ואולי עוצרות אותך.. וגם על זה ניתן לעבוד ולשנות. את באמת צריכה ללמוד לאהוב את עצמך ואת גופך , אך זה תהליך וממליצה לך בחם להגיע לטיפול מיני שיסייע לך בכך. ניתן לעשות זאת, אם רק תרצי. אשמח לסייע [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

24/11/2018 | 17:11 | מאת: חן

תודה. זה בדיוק הקטע איך אפשר ללמוד להיות מחוברת לעצמי לאהוב...? ולגבי תפיסות..קשה לי להסביר אבל הם מאוד מהירים ביצרת קשר וכניסה לטריטוריה גם אם מבחינתם זה אמיתי ולא משחק..אני מרגישה שזה מאולץ ובכל מקרה אני אמורה לעשות מה שטוב ליאו נעים לי. ובואי נסכם את זה כך כל מה שהם יזמו למשל נשיקה בדייט ראשון אני מרגישה שאני ממש ממש לא רוצה. יש כאלו שמנסים לנשק אותי ממש בדקות הראשונות ואני לא מתכוונת לנשיקת שלום שלום.. אלא בפה. אני גם שונאת שנצמדים אליי על ההתחלה ושמים ידיים על הירק או מלטפים לי את הגב.. האמת שזה כמו הטרדה.. והיו לי כל מיני דברים שכמובן לא ארחיב את הדיבור אבל לפעמים נראה לי כבר שככה זה כולם מתנהגים כך , לא היה לי משהו אחר, ואני זו שצריכה להשתנות ולא מצליחה. וכל זה הגביר לי החרדות פשוט כבר לא רוצה לצאת. לא רוצה לעמוד או להיות בסיטואציות הללו לא רוצה לפחד מבחורים. לצאת עם מישהו אמור להיות כיף לא כאילו הזמנתי מישהו שימשש אותי. אני כותבת כאן חד משמעית זה תמיד קורה לא מצליחה לצאת מהלופ הזה. ויש גם הרבה שבורחים. אף פעם לא היה מישהו עדין

מנהל פורום מין ומיניות