viepax xr 75

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/08/2012 | 09:23 | מאת: נגיב

אני סובל מחרדה כרונית יותר מ12 שנים היום אני על תחלפי seroxat מזה 3 שנים ועוד 4 מ"ג לוריוואן ביום למרות הכל אני עדדיין נמצא כל שלישי וחמשי במרפאות ומיונים הציעה לי רופאת משפחה לנסות את ה vuepax xr 75 היא אמרה ששמעה מעמיתים וחולים שהתרופה הזאת עושה נפלאות האם זה נכון ?????. והאם הוויפקס היא תרופה שונה ?. יותר יעילה???? תודה ובאהבה נגיב

02/08/2012 | 12:52 | מאת: שני כרמי

נגיב שלום. התרופה ויפאקס מכילה את החומר הפעיל VENLAFAXINE שהוא חומר נוגד דיכאון ממשפחת SNRI (מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין). סרוקסט מכיל PAROXETINE שהוא נוגד דיכאון ממשפחת SSRI (מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין). כלומר, פעילותם מעט שונה. לא ניתן לצפות מראש השפעתה או יעילותה של כל תרופה בכל מטופל. יתכן וויפאקס תהיה יעילה יותר עבורך. תצטרך לנסות. מצאתי מחקרים שהראו יעילות עדיפה של ויפאקס לעומת סרוקסט, בטיפול בדיכאון ובהפרעה דו קוטבית. לא מצאתי מחקרים כאלו לגבי חרדה. תצטרך לסמוך על ניסיונה המקצועי של הרופאה שמטפלת בך. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות