כדורי ברזל
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות
שלום רב, יש לי מחסור בברזל ורופא אמר לי לקחת את הכדורים של סולגר ברזל עדין 25 מ"ג. הבעיה שהכמוסות ענקיות ומאוד קשה לבלוע אותן. שאלתי היא האם ניתן לפתוח את הכמוסה ולשתות את התכולה שלה עם כוס מים? האם זה יכול לגרום לנזק או אולי סתם לא אפקטיבי? ובאופן כללי, אני יודעת שצריך לקחת את הכדור עם אוכל, וללא מוצרי חלב, האם יש עוד מוצרי מזון שמונעים את ספיגת הברזל שבכדור? תודה רבה
דנה שלום. אברר לך מחר את עניין פתיחת הכמוסה, מחר, עם היצרן וארשום לך התשובה. כיוון שהברזל בכמוסות ברזל עדין נמצא בצורת הביסגליצינט, אזי סוגי מזון שונים, כולל מוצרי חלב, אינם מונעים ספיגתו. אם את מתקשה לבלוע כדורים, תוכלי לנסות גם את כדורי פריפול, אותם ניתן למצוץ במקום לבלוע, או סירופים שונים של ברזל- פריפל, פלורדיקס, פלורויטל ועוד. בהצלחה.
דנה שלום. בדקתי מול סולגאר, היצרן של ברזל עדין והתשובה שקיבלתי היא שעדיף לא לפתוח את הכמוסות. אם-כן, נסי את האפשרויות האחרות שהצעתי. בהצלחה.