שימוש בכדורי ברזל, סידן וסיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/06/2012 | 17:27 | מאת: ליידי די

שלום רב, אני בת 46, סובלת מפריטין נמוך ונשירת שיער מוגברת זה שנים. ניסיתי כל מיני כדורי ברזל, כדור כל מספר ימים, (פרוגרדומט)/ נוזלי ברזל (gentle iron(, אבל לכולם היתה אותה השפעה- עצירות קשה וטחורים מדממים בעקבותיהם. נאלצתי להפסיק את השימוש בהם. גם שימוש בתוספי סידן למיניהם (לפני השינה) גרמו לי לעצירות קשה. אני נוטלת פמוטידין/ לנטון 15 או 30 אחת ליום בשל צרבות וחומציות יתר של הקיבה ולכן נדרשת לסידן, אבל לא יכולה לקחת בשל תופעות הלוואי הקשות. חשבתי לקחת את התוספים הללו עם סיבים תזונתיים כמו נורמלקס למשל. האם אין סתירה? האם הברזל עדין יספג? התבקשתי לקחת עכשיו ע"י רופאת עור ויטמינים מיוחדים לשיער (רוטס HR וגם HAIR BOOST) וגם ברזל, אך היא הפנתה אותי לרוקח כדי לברר מה ניתן לעשות כדי שלא אסבול מעצירויות קשות כל כך.

14/06/2012 | 22:14 | מאת: שני כרמי

שלום. את יכולה בהחלט ליטול תוסף של סיבים תזונתיים (נורמלקס/ בנפייבר וכד'), אך עלייך להרחיק נטילת הסיבים, לפחות שעתיים מנטילת כל תוסף תזונה אחר או תרופה. לסיבים תכונת סיפוח והם עלולים למנוע ספיגת רכיבים אחרים הניטלים עימם. כמו-כן, עלייך להקפיד על שתיית מים מרובה. התוסף רוטס HR מכיל ברזל ועלול גם הוא לגרום לך לעצירות. קחי אותו עם אחת הארוחות. אם את נוטלת תוסף ברזל נוסף, אל תיטלי אותו יחד עם הרוטס HR, כדי לא להעמיס יותר מידי ברזל במנה אחת. אם עדיין לא ניסית, תוכלי לנסות את תוסף הברזל פריפול של כצט, או ברזל קומפלקס של סופהרב. בכל מקרה, קחי את התוספים המכילים ברזל או סידן עם הארוחות. התוסף הייר בוסט מבוסס על ג'לטין ולכן לא אמור לגרום לעצירות. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות