דרמובאט ודרמקומבין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/05/2012 | 08:54 | מאת: עדנה

שני, שלום, 1.באילו מקרים כלומר מתי מומלץ להשתמש בדרמובאט ומתי -בדרמקומבין? 2. האם שתי המשחות מבוססות על סטרואידים? איזו מהן פחות מזיקה בטווח הארוך? 3. איזו מהן יעילה ביותר לטיפול במחלת ליכן סקלרוזיס? תודה מראש

08/05/2012 | 12:09 | מאת: שני כרמי

עדנה שלום. 1. התרופה דרמובט קרם/משחה מיועדת לטיפול מקומי בדלקות וגרד עור המגיבים רק לקורטיקוסטרואידים מאוד פעילים. התרופה דרמקומבין קרם/משחה מיועדת לטיפול בדלקות עור הנגרמות מפטריות או מחיידקים. 2. שתי התרופות מכילות קורטיקוסטרואידים. דרמובט מכילה את הקורטיקוסטרואיד CLOBETASOL שהוא סטרואיד מהסוג הפעיל ביותר. דרמקובין היא תרופה משולבת המכילה את הסטרואיד TRIAMCINOLONE שנחשב בינוני במידת הפעילות שלו, וכן רכיבים אנטי-פטרייתיים ואנטי-בקטריאליים. כיוון שדרמובט מכילה סטרואידים כה פעילים, השימוש בה, במיוחד שימוש ממושך, מעלה את הסיכון לתופעת לוואי. יש לעשות בה שימוש רק לפי הוראות הרופא. באופן כללי, לכל הסטרואידים, יתכנו תופעות לוואי, בעיקר אם נעשה בהן שימוש רציף ממושך. 3. שתי התרופות מתאימות לטיפול בתסמיני ליכן-סקלרוזיס והבחירה ביניהן תעשה ע"י הרופא המטפל, לפי סוג התסמינים, חומרתם וסיבוכים נלווים. לדלקת עור חריפה יותר- דרמובט מתאימה יותר. לדלקת עור חריפה פחות אך המערבת זיהום משני פטרייתי או חיידקי- דרמקומבין מתאימה יותר. לבריאות.

08/05/2012 | 16:04 | מאת: עדנה

מנהל פורום תרופות ורוקחות