הכנה להריון -ויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/04/2012 | 17:45 | מאת: שרית

איזה מולטי-ויטמין מומלץ ליטול בשלב טרום הריון? האם יש צורך בשילוב מס' ויטמינים + מינרלים ואיך מומלץ ליטול אותם- עם הארוחה, לפני או אחרי . תודה מראש

11/04/2012 | 22:10 | מאת: שני כרמי

שרית שלום. הויטמין היחיד לגביו ישנה המלצה מפורשת לנטילה טרם ההריון, הוא חומצה פולית. משרד הבריאות ממליץ על נטילת תוסף המכיל 400 מק"ג של חומצה פולית מידי יום. לגבי שאר הויטמינים והמינרלים, אין המלצה גורפת לנטילה טרם ההריון. עם זאת, נשים רבות בוחרות ליטול תוסף המכיל ויטמינים ומינרלים לצורך השלמת חוסרים תזונתיים. אם תרצי ליטול תוסף כזה, אנא בחרי במולטיויטמין המיועד לנשים הרות. את תוסף המולטיויטמין יש ליטול עם הארוחה. בכל מקרה, אם קיימים אצלך חוסרים תזונתיים מסוימים רצוי להשלים אותם. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות