הפלה בעקבות תסמונת דאון

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

21/04/2018 | 00:20 | מאת: אמא לילדה

אני בת 30 אמא לילדה מדהימה בת שנ יים. נכנסתי להריון שני מהר מאד אך לצערי התגלה בשקיפות עורפית בעיה אשר הובילה לבדיקת סיסי שליה בה התגלה כי התינוקת סובלת מתסמונת דאון. עברתי גרידה בשבוע 13 המחשבות אינן מרפות ממני . מדוע זה קרה ? האם יש דרך למנוע את זה ? עד כמה גדול הסיכוי שלי להיות שוב באותו המצב ? האם הגרידה יכולה לפגוע בפוריות שלי? מתי כדאי לנסות להכנס שוב? סליחה על כל השאלות אבל אני מאד מוטרדת וכואבת ורק חושבת על העובדה המצערת שגם אם אצליח להכנס להריון שוב לא אמצא מנוח עד לאחר בדיקת סיסי שליה. האם למישהי יש סיפור אופטימי על הפלה לאחר גילוי תסמונת דאון ואז הריון תקין? אני מחפשת כל כך תקווה וכל מה שעולה לי זה איך אצליח לעבור שוב הפלה נוספת במידה והעובר הבא גם יהיה עם תסמונת דאון? תודה רבה לעונות

נכון עברת ארוע עצוב אבל עשית זאת כי לא רצית להתמודד שנים ארוכות עם הגידול של ילד שלא קל לגדלו. הסכוי שזה יחזור על עצמו הוא 1% אז 99% זה לא יחזור. אחרי כל הפלה תתכן פגיעה ברחם וגם אחרי לידה תתכן פגיעה ברחם אבל הסכוי חכך הוא קטן מאד. אני בטוח שתהיי ושיהיה לך ילד מקסים

21/04/2018 | 21:12 | מאת: אמא לילדה

תודה רבה על העידוד והתמיכה. מעריכה מאד

13/11/2020 | 17:54 | מאת: מקרה זהה

היי. עברתי מקרה זהה ממש בימים אלו. אוכל לדבר איתך?

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון