הריון תאומים אחרי לידה קיסרית

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

12/06/2014 | 18:22 | מאת: מיטל

שלום. אני בשבוע 9 של הריון תאומים, ילדתי את הבכור לפני שנה ועשרה חודשים, בניתוח קיסרי חירום עקב מצוקת עובר, בשבוע 38. האם עלול להיגרם לי קרע ברחם כתוצאה מההריון עצמו, בחודשים המתקדמים, אלא הסכנה לקרע היא רק בעקבות צירים? האם ניתן לזהות סכנה לקרע, למנוע או לטפל במהלך ההריון? הבנתי שבשבוע 25 של הריון תאומים הרחם מגיע לגודל של הריון יחיד בשבוע40. האם זה נכון?

06/07/2014 | 17:44 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, הסיכון לקרע של הרחם קיים ואולם הוא די נדיר לפני תחילת לידה פעילה. בנוגע להחלטה האם לנסות ללדת בלידה רגילה או בניתוח קיסרי יזום לאחר הניתוח הקודם, הנושא מורכב והרה גורל ואני מייעץ לך לפנות לרופא מיילד מומחה לבדיקה ויעוץ מסודרים. אם את מעוניינת להתייעץ איתי במסגרת שרפ הדסה תוכלי לתאם תור ב-026778899 , בהצלה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים