חרדה איומה מלידה - מה הפתרון?

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

18/05/2014 | 13:11 | מאת: טל

שלום אני סובלת מOCD, דכאונות בעבר, חרדה כללית ושאר פינוקים. לא מטופלת כבר חצי שנה בתרופות לזה כי אני רוצה להיכנס להריון ומפחדת מהסיכונים של תרופות אלה לתינוק (קראתי על סיכון לאוטיזם). כרגע יש לי חרדה עצומה מלידה טבעית, כי לדעתי גם אסור לי לקחת אפידורל, כי יש לי עקמת חריפה בגב. האם זה מספיק מצדיק ניתוח קיסרי? אני מכירה את עצמי, אין לי סף כאב, כל דבר כואב לי בטירוף, כל כל דבר מכניס אותי לחרדה עצומה, לפני כמה ימים הייתי בבית חולים ושיגעתי את כל האחיות שם שכואב לי האינפוזיה, ואני ממש מפחדת שלא אוכל לעבור לידה טבעית... יש לי הרבה חרדות... אבל תשובה אחת אני רוצה - האם חרדה איומה במהלך הלידה + סף כאב נמוך ביותר יכולה לסכן את האם והעובר?

18/05/2014 | 13:48 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, ממליץ לך להתייעץ עם פסיכיאטר ולקבל התרשמותו. אם גם הוא יתרשם מחרדה קיצונית חריגה אזי ניתן יהיה לשקול ניתוח קיסרי במצב שלך מאחר שלידה דורשת שיתוף פעולה פעיל של היולדת. בהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים