זקוקה בדחיפות לייעוץ

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

26/11/2011 | 11:20 | מאת: הריונית עם סוכרת הריון

שלום . אני בשבוע 37+6 עם סוכרת הריון מאוזנת עם תזונה וגלובן . זהו ההריון השני שלי ,את הראשון סיימתי בקיסרי (בתל השומר )בסוף 42 , לאחר זירוז הכלל פיטוצין ובלון שלא עלה יפה בעקבות מצוקת עובר (בניתוח גילו כי העובר היה כרוך עם חבל הטבור )שלא ירד לתעלה . הערכת משקל העובר כיום הוא 3.300 . (בלידה הקודמת העובר היה במשקל 3.260) אני מאוד רוצה ללדת לידה וגינלית ושאלותיי הן: 1. עד מתי ניתן לחכות לצירים ספונטנים ? 2. הרופא בבית החולים המליץ לי על זירוז PG , האם הדבר לא מסוכן ? 3. מה הסיכוי לקרע ברחם ? 4. מה הסיכוי לתמותת העובר אם מחכים לצירים ספונטנים ? 5. האם לא ניתן להמנע מקיסרי חוזר ? מהן הסכנות בניתוח חוזר ? תודה רבה מראש תודה מראש הריונית מודאגת

27/11/2011 | 07:03 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, להלן התשובות לשאלותיך 1. עד מתי ניתן לחכות לצירים ספונטנים ? עקרונית בסוכרת הריונית ניתן להמתין להתפתחות לידה עצמונית במידה שאת מאוזנת היטב באופן תרופתי עד למועד הלידה בשבוע 40 ואולי מעט יותר מכך אך רוב המיילדים מעדיפים במקרים כמו שלך המטופלים תרופתית כי הלידה תתרחש לפני או במועד עצמו (כלומר 40 שבועות) ולא מעבר לכך בשל אובדן עובריםפ מעט גבוה יותר בנשים עם סוכרת הריונית. 2. הרופא בבית החולים המליץ לי על זירוז PG , האם הדבר לא מסוכן ? ניתן לבצע השראת לידה לאחר ניתוח קיסרי ואולם הסיכון לקרע של הרחם בהשראת לידה לבמצבך גבוה יותר מאשר של אישה שלא עברה ניתוח קיסרי ויכול להגיע עד פי 4-6 מאשר אישה שלא עברה ניתוח בעבר 3. מה הסיכוי לקרע ברחם ? הסיכוי בלידה ספונטנית הוא כחצי אחוז לאחר ניתוח קיסרי והוא יכול לעלות לשלושה אחוז במידה שיש צורך בהשראת (זירוז) לידה 4. מה הסיכוי לתמותת העובר אם מחכים לצירים ספונטנים ? הסיכוי הזה הוא נמוך אך הוא מעט גבוה יותר בנשים עם סוכרת בהריון במיוחד כאלה הנזקקות לטיפול 5. האם לא ניתן להמנע מקיסרי חוזר ? מהן הסכנות בניתוח חוזר ? הסכנות בניתוח חוזר הן זיהום, דימום, הצורך בניתוחים חוזרים בהריונות הבאים ועליה בשיעור שיליה נעוצה ברחם ככל שמספר הניתוחים עולה, אולם כמובן שעליך לפנות לרופא מומחה שיעזור לך לשקלל את כל הנתונים וביחד תחליטו איזה דרך פעולה יש לנקוט שהיא הזהירה ביותר והמיטבית לך ולתינוקך. בהצלחה רבה בהריון ובלידה פרופסור אוריאל אלחלל, הדסה עין -כרם

27/11/2011 | 08:17 | מאת: הריונית עם סוכרת הריון

קודם כל תודה על תשובתך המפורטת . שאלה נוספת ברשותך , האם סטריפינג או פקיעת מי שפיר יכולים לעזור ? האם הם עדיפים במצבי ? תודה

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים