ניתוח קיסרי בגלל מצג עכוז

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

10/10/2011 | 08:41 | מאת: נועה

שלום רב אני בהריוני השני. בהריון הראשון התחלתי לידה רגילה לאחר 24 שעות בחדר לידה, ועם פתיחה ומחיקה מלאה במשך 3 שעות ללא התקדמות וירידות דופק של העובר בכל עת שהיו צירים העבירו אותי לניתוח קיסרי ואמרו כי התינוק תקוע בתעלה (קפוט), אני כעת בהריוני השני, בתחילת ההריון היו לי דימומים בשל שיליית פתח. כעת מצג עכוז בשבוע 33, התבשרתי כי אני לא יתהפך עד שבוע 36 אצטרך לקבוע תור לניתוח. רציתי לדעת האם זה קשור למבנה הרחם משום שאני צרה מאוד? וטכנית, אם מנתחים, האם פותחים את הצלקת הקודמת ואז מוציאים קודם את הרגליים? או שצריך לפתוח חתך אורכי? אשמח לתשובה במהירות, העניין מאוד מטריד אותי. תודה רבה מראש

10/10/2011 | 18:29 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

אם העובר יתמיד במצג עכוז עליך לעבור ניתוח קיסרי וברוב המקרים העובר ייולד בעכוזו או במשיכת רגליו. המונח אני צרה למטה לא ברור לי אם את מתכוונת כי את חשה שהנרתיק שלך צר אין הדבר קשור בדרך כלל למנח העובר או חוסר התקדמות בלידה, בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה רבה בהריון ובלידה פרופסור אלחלל

11/10/2011 | 10:56 | מאת: נועה

בלידה הראשונה נטען כי "העובר גדול מדיי בשבילך ותקוע בתעלה" טענה זו נשמעה מפי לפחות 4 רופאים בעת הלידה לכן התרציתי והסכמתי לניתוח. הילד שקל 3.390 שזה לא גדול מאוד זה ממוצע והיה נחשב לגדול משום מה בפי הרופאים. האם יש סיכון בשליפתו מהרגליים/העכוז?

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים