לידה לאחר ניתוח קיסרי קודם - עובר במשקל גבוה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

01/04/2012 | 10:50 | מאת: ורה

שלום רב, בהריון הקודם שלי התינוק נולד במשקל 4430 (לאחר שהערכת המשקל הייתה שגויה - כ3900). הסיבה לניתוח קיסרי חירום הייתה מצג פנים (שגילו ברגע האחרון) ולא הערכת המשקל (שכאמור הייתה שגויה). כרגע אני בשבוע 35+1, והעוברית הנוכחית היא גדולה למדי (אחוזון 80 לפי הערכת המשקל לפני שבועיים). אשמח לדעת האם במקרים כאלה מומלץ לקבוע קיסרי אלקטיבי (ועד מתי בד"כ אפשר לקבוע). הייתי מעדיפה להימנע מעוד ניתוח חירום שהיה טראומתי למדי עבורי. אני מאוד בעד לידה רגילה ומודעת לסיכונים של ניתוח, אך אני חייבת לציין שמבנה הגוף שלי הוא די קטן ואני מפחדת מלידה רגילה של תינוק שמשקלו כמעט 4.5 ק"ג. תודה מראש על התשובה

01/04/2012 | 22:14 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, במידה שלא ילדת בעבר בלידה רגילה ואת לאחר ניתוח קיסרי בלידה הראשונה עם עובר גדול וכעת לדבריך מדובר בעובר באחוזון 80 יש לך אפשרות לבקש ניתוח קיסרי חוזר מתוכנן בשבוע ה-39 להריון או לבקש השראת לידה עם סיכון יתר לקרע של הרחם או להמתין ללידה טבעית אשר אם תתחיל בהערכת משקל עובר הקטנה מ-4000 גרם יש לך כ-50% סיכוי להצליח בה להגיע ללידה רגילה. אנא פני לרופא מומחה ליעוץ פרטני מקיף יותר המחוייט לפי הנתונים הרפואיים כולל בדיקתך. בהצלחה פרופסור אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים