רוצה ללדת רגיל אחרי ניתוח קיסרי שהיה עם סכרת הריונ

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

26/03/2012 | 10:51 | מאת: דנה

פרופסור אוריאל שלום רב, אני נמצאת כרגע בתחילת שבוע 38 להריוני, בהריוני השני. את ההריון הראשון סיימתי בלידה קיסרית מהסיבה שהייתי עם סכרת הריונית (לא חמורה, מאוזנת עם דיאטה) והערכות משקל גדולות שהיו בין 4 ל 4.5 קילו, הגעתי לשבוע 40 וחמישה ימים ללא צירים ואז כבר לחצו עליי ללדת קיסרי כי המצב לטענת הרופאים היה כבר מסוכן מבחינת עובר גדול מדיי.... ילדתי את בתי הראשונה ב06/08/09. היום אחריי שנתיים וחצי בהריוני השני אני בלי סכרת והשתדלתי מאוד לשמור כל תקופת ההריון. אתמול בערכת משקל יא שהעובר "גדול מהרגיל" לשבוע שהוא נמצא בו כ 3.650. הפחד שלי שאני אסחוב עוד... והעובר ייגדל עוד... הרופא שלי אמר שאם אני אגיע ל 4 קילו רוב הסיכויים שילחצו עליי ללדת שוב בלידה קיסרית. אני ממש לא רוצה ללדת שוב לידה קיסרית, אני נורא בתרואמה מחווית ההתאוששות ונורא רוצה ללדת לידה רגילה. אתה חושב שיש לי סיכוי ללדת רגיל? האם זה נחשב לסיכון אמיתי אם העובר יהיה גדול? מה עושים :( אני ממש עצובה ומחכה כבר ללדת מפחדת שהעובר ייגדל עוד...

29/03/2012 | 00:24 | מאת: דנה

עוד לא קבלתי תשובה :( מחכה בקוצר רוח....

30/03/2012 | 19:03 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום דנה מצטער על האיחור בתגובה בשל נסיעה לכנס בחו"ל, במידה והערכת המשקל של העובר שלך קטנה מארבעה ק"ג בעת הלידה ובמידה שאין סבל עוברי או חשד לקרע של הרחם ככל הנראה יאפשרו לך נסיון לידה רגילה. אולם אם יש הערכת משקל עובר גדולה יותר או אם יש סימני סבל עוברי ברחם או סימנים לקרע אפשרי של הרחם הצוות יבחר ככל הנראה לבצע ניתוח קיסרי על מנת שלא לגרום לך או לעוברך סיכון. ממליץ לך לקבל יעוץ רופא מומחה ומאחל לך הצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים