2 שאלות על ניתוח קיסרי....

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

19/03/2012 | 21:53 | מאת: נטלי

שלום, אני עתידה לעבור ניתוח קיסרי בשל עובר במצג עכוז. ניסיתי היפוך שנכשל. הרופא הציע הרדמה ואז נסיון היפוך, אם לא ניתוח קיסרי תחת אותה הרדמה כמובן. אם יצליח אד לידה רגילה, לא ברור לי עם זירוז באותו רגע או כשהעובר יחליט לצאת... הוא אמר שיש לי הרבה שומן בבטן שעלול להקשות על הקיסרי, אם החיתוך הוא מתחת לבטן איזה קושי עלול לצוץ והאם זה אמור להדאיג אותי בניתוח? אני שומעת מהרבה נשים שעברו קיסרי שיש כאב באיזור האפידורל/ כאבי גב / כאבים בצלקת / עור רדום וכו'. האם כל הניתוחים הקיסריים טומנים בחובם קשיים / בעיות אחרי?

20/03/2012 | 15:05 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, יש אפשרות להצלחת היפוך תחת הרדמה ספינאלית או אפידוראלית וכמובן לאחר מכן לבצע השראת לידה ובמידה שהיפוך יכשל ניתן לעבור ניתוח קיסרי, בכל מקרה הסיבוכים של ניתוח קיסרי כוללים דימום, זיהום בפצע הניתוח, וסיבוכים נדירים נוספים ואולם בסך הכל מדובר בניתוח הנפוץ ביותר כמעט בעולם עם שיעור סיבוכים נמוך. בהצלחה רבה, פרופסור אלחלל 026778899

20/03/2012 | 21:19 | מאת: נטלי

שהמנתח ציין?

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים