מצג עוברים שבוע 37 האם לעשות קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

10/02/2017 | 21:36 | מאת: טל

בת 32 הריון ראשון תאומים עוברית מובילה מצג ראש עובר מעליה מצג אנכי בגלל המצג של השני אני מעוניינת בניתוח קיסרי הרופא אומר לי שהראש שלו למטה ואני יכולה ללדת רגיל אני ממש מבולבלת מצג אנכי זה לא ראש למטה זה אנכי אז מה הוא מתכוון בדיוק האם קיים דבר כזה?אולטרסאונד אחרון מצגים vertex ,transverse.מה הסיכוי ללידה רגילה במצג כזה ללא היפוך?

11/02/2017 | 09:22 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום רב, לפי מה שתארת העובר המוביל לכיוון תעלת הלידה הוא במצג עכוז ואילו העובר השני במנח רוחבי. במצב זה הילוד השני יכול להיוולד במצג ראש או מצג עכוז. במצב זה דרך הלידה בניתוח קיסרי או בלידה רגילה נתונה ברוב חדרי הלידה להחלטתך. מציע לך לקבל הסבר מפורט מרופא הנשים שלך לגבי היתרונות והחסרונות בכל אחת מן הדרכים וכך תגיעי להחלטה שמתאימה לך. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים