חור/בור מזוהם בלחי הפנימית

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/10/2016 | 15:12 | מאת: שיננית

לרופא שלום! אני בת 28 בריאה בדכ יום חמישי התחיל כאב חד בצד שמאל של החניכיים ממש מעל השן האחרונה שלי מספר 37 הכאב לא בא מהשן אלא מהחניכיים כשהסתכלתי הבחנתי בחור גדול בלחי הפנימית ומסביב לחור רקמה לבנה סמיגה. אחרי כמה שעות הכאב התפשט ללוע ואזור הלסת עד כדי כאב לאכול לשתות ולבלוע... יש לציין בלוטות לימפה נפוחות וכואבות בצד שמאל.יש לי תחושה בפה כאילו קיבלתי זריקת הרדמה אצל רופא שיניים אני מדברת קצת עקום כי כואב לי לדבר עם שפתים ישרות. הלכתי לטר"מ אחד אמר אבצס השני אמר שן בינה כלואה שכנראה גורמת דלקת מסביב . היום הלכתי לצילום אצל ר. שיניים אך אין שום שן ושום בינה והשיניים נראות בסדר גמור! מה זה יכול להיות? כרגע מקבלת אוגמנטין 875 מג. והופנתי לרופא פה ולסת. אני מאמינה שאקבל תור לפחות עוד שבוע וחצי והיתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות? ממה זה קורה? ועד כמה זה דחוף ? תודה רבה!

24/10/2016 | 20:19 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, מהתיאור מדובר בפצע טראומטי, אפטה או תהליך אחר. בכל מקרה כדאי להבדק בימים הקרובים עי רופא פה ולסת או לפחות מומחה לרפואת הפה ולבצע ביופסיה במידת הצורך. ויפה שעה אחת קודם. אם אינך מקבלת תור במרפאת פה ולסת הקרובה למקום מגורייך תוכלי לקבל מרופא המשפחה הפניה למיון. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה