שן כלואה עמוק מאד בתנוחה לא נוחה (שורש נוגע בשורש)

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

13/10/2015 | 10:14 | מאת: שיר

שלום אני בת 37, ועשיתי צילום פנורמי. התור לרופא השיניים שנקבע לי הוא ככ רחוק ואני כל כך לחוצה ממה שראיתי, שהחלטתי שאני חייבת לשאול כאן. ראיתי בצילום הפנורמי שן בינה כלואה, בחלק העליון של הפה, בצורה מאוזנת, היא כלואה לגמרי בתוך החניכיים. בנוסף, השורש שלה ממש כמעט נוגע בשורש של השן הרגילה שלידה. לפני כחודשיים היו לי כאבים חזקים שחשבתי שהם מהמפרק של הלסת, שהקרינו לי גם אל הראש. חשבתי שאולי אני חורקת שיניים או נועלת לסתות בלילה בגלל תקופה לחוצה שהיתה לי. קיבלתי מרופאת המשפחה אתופן, והיום המפרק כבר לא כואב לי יותר במנוחה, אבל עלול לכאוב אם לעסתי משהו קשה במיוחד. בנוסף, קשה לי ללעוס בצד שכאב לי, אני עלולה להרגיש כאילו כל הסתימות בצד התחתון דוקא יוצאות ממקומן. (השן הכלואה היא בחלק העליון) מאחר והשן הכלואה היא באותו צד שכאב לי, אני תוהה אם היא היתה המקור לכאבים ולא נעילת לסתות בלילה. שאלתי היא - מה עושים עם שן שכלואה כל כך עמוק ובתנוחה איומה שכזאת? האם מנתחים, האם הניתוח מורכב, האם בהרדמה מלאה תודה

13/10/2015 | 18:19 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום שיר שאלתך אינה קשורה לתחום הפורום לאורתוגנטיה. אנא פני לפורום כללי בתחום פה לסת. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה