כאב בלסת השמאלית בפתיחה ולעיסה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

26/04/2020 | 10:48 | מאת: שרון

שלום רב, הנני בת 44 בריאה בדר"כ, ללא מחלות רקע, נשאית brca1 לאחר ניתוחים מניעתיים של שדיים, שחלות וחצוצרות ( הוצאה שלהם). כחודש וחצי עם כאב בלסת שמאל בעיקר בפתיחה ולעיסה. לפני כשבוע פניתי לרופאת משפחה שרשמה לי כדורים - קספו . נטלתי את הכדורים שבוע ימים ( 2 כדורים ביום), במהלך נטילתם הכאב פחת אך עם סיום הכדורים הכאב חזר. (יש לציין שבמהלך נטילת הכדורים היו לי כאבי בטן והרגשה כללית לא טובה). ביום האחרון לנטילת הכדורים הבחנתי כי קיימת נפיחות קלה בלסת השמאלית ( באזור הקדמי שיותר קרוב לפה) . סיימתי את הטיפול התרופתי ואני עדיין עם כאב בלסת ונפיחות שהתווספה, כמו כן הרגשה כללית לא טובה, ללא חום. חולשה, תחושה של חום פנימי, המדחום אינו מראה חום אם כי זה גם לא החום הרגיל שלי, בדרכ יש לי 36.7 ובימים האחרונים 37.1- 37.6. האם ההרגשה הכללית הרעה קשורה ללסת? מה עליי לעשות? תודה חמה מראש על ההתייחסות

שלום שרון, בהמשך לתשובתי הקודמת, עדיין נשמע ככאב ממקור שרירי. כאבים אלה יכולים להקרין כלפי מטה לצוואר ולפעמים גם לידיים או כלפי מעלה לראש. שרירים כאלה מרגישים נפוחים ולפעמים גם יותר חם מהרקמות הקרובות. בכל אופן, אני מציע לעשות צילום דנטאלי (סטטוס או פנורמי) כדי לשלול מקור דנטאלי ולהפנות לרופא פה ולסת המטפל בבעיות אלה. במידה ואת צריכה פרטים נוספים, אנא לציין. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה